Novosti
MINISTAR UPRAVE KOMENTIRAO ZAHTJEVE DA ODSTUPI S TE FUNKCIJE

Kuščević: Ostavka je stvar između mene i premijera
Objavljeno 8. srpnja, 2019.
Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je kako je podnošenje ostavke, koju su proteklih dana tražili predstavnici oporbe i koalicijski partneri u Vladi zbog navodnih afera s nekretninama, stvar između njega i predsjednika hrvatske Vlade. "Sudbina svakog ministra u rukama je predsjednika Vlade", kazao je Kuščević, kojeg mediji prozivaju zbog niza afera vezanih uz njegovo bogaćenje, u Dnevniku Nove TV. Dodao je i kako neće dvojiti ni trenutak ako premijer zatraži od njega da odstupi. Rekao je kako smatra da su sva njegova postupanja časna i u skladu s hrvatskim zakonima.

Lovro Kuščević nije izravno odgovorio na ponovljeno pitanje je li mu premijer Andrej Plenković rekao da je naštetio Vladi i stranci. "Ja sam svoje svako postupanje objasnio i predsjedniku Vlade i predsjedništvu, dokazao, argumentirao, donio argumente, pravomoćne presude", kazao je Kuščević i dodao da mu je savjest sasvim čista. Istaknuo je i kako su "lažne afere koje mu se stavljaju na teret" prije svega naštetile najviše njemu i njegovoj obitelji jer ga se, tvrdi, željelo inkriminirati, ada nisu ugodne ni stranci ni Vladi. No on smatra da su zasluge tolike da lažne afere ne mogu naštetiti jakoj stranci kakva je HDZ. Izrazio je i žaljenje što potpredsjednik Vlade i HNS-ov ministar Predrag Štromar "nije imao minimum korektnosti i da čuje iz prve ruke o čemu se radi i da nije vidio argumente".

Na pitanje o navodnim malverzacijama njegova savjetnika Željka Holika, vezano uz bračku zemlju koja je završavala u vlasništvu offshore kompanija, Kuščević je kazao da je neugodno iznenađen člancima da Holik i dalje posluje s tim kompanijama. "Najavio sam razgovor s njim u ponedjeljak. Čut ćemo njegovu stranu priče, pa ćemo onda odlučiti", kazao je Kuščević.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković na novinarsko pitanje treba li Kuščević otići iz Vlade rekao je kako će o tome konačnu riječ dati premijer. "On ima informacije na raspolaganju ili ih još uvijek traži i nakon toga on će donijeti odluku", rekao je na televiziji N1 Bošnjaković. I.Bošnjak
Možda ste propustili...

INFLACIJA U OŽUJKU 4,1 POSTO

Najviše poskupjeli hrana i sokovi

HUMANITARNA ORGANIZACIJA MARIJINI OBROCI HRVATSKA

Kampanja “Majci za ljubav”