Novosti
IZBORNA SKUPŠTINA

Nikola Čiča novi predsjednik HKD Napredak
Objavljeno 8. srpnja, 2019.
Dosadašnji član uprave Nikola Čiča iz Tuzle izabran je u subotu za novog predsjednika Hrvatskog kulturnoga društva Napredak odlukom zastupnika izborne skupštine održane u Sarajevu.

Čiča je dosadašnji član uprave Napretka, doktor povijesnih znanosti i ravnatelj županijskog Pedagoškog zavoda u Tuzli. Na dužnosti predsjednika Čiča je naslijedio monsinjora Franju Topića, svećenika Vrhbosanske nadbiskupije, koji je bio na čelu Napretka od obnove 1990. i koji će ubuduće, odlukom skupštine, biti počasnim predsjednikom društva.

Topić je pojasnio kako napušta predsjedničku poziciju u Napretku, među ostalim, i zbog “zamora materijala”. Kazao je kako je ponosan što je HKD Napredak u njegovome mandatu u proteklih 29 godina organizirao oko 10 tisuća različitih manifestacija i podijelio 2850 stipendija. “Misija ‘Napretka’ je bila, a takvom treba i ostati, dijalog, tolerancija, dobra djela i širenje pozitivnoga ozračja. Naš moto je stalno bio: ‘BiH je naša zemlja’”, kazao je Topić na skupštini dodavši kako je uvjeren da Napredak ima perspektivu te kako će nova uprava i novi predsjednik znati zadržati kontinuitet i unijeti nove ideje u rad društva.

Novi predsjednik HKD-a Napredak odao je priznanje Topiću za dosadašnje vođenje društva i naglasio kako se mora voditi računa da je Napredak bio i ostao nadstranačko društvo te da je njegovo polje rada obuhvaćalo, prije svega, promicanje hrvatskih kulturnih vrednota, ali je paralelno ostao prosvjetno, gospodarski i socijalno širom otvoreno za konstruktivni dijalog s drugim sudionicima kulturno-civilizacijskog okruženja i u BiH i u Hrvatskoj. On je pozvao članove Napretka na upućenost jednih na druge kroz čuvanje svojega, a poštivanje tuđega. “Napredak je pokazao riječju i primjerom kako se može raditi i u najtežim uvjetima, puno i kvalitetno. Veliki doprinos Napretka je u tome što je pokazao kako se može njegovati vlastiti identitet, a ne stvarati neprijatelje. Napretkovo je načelo izgrađivanje zajedničke kulture i društva njegovanjem osobne kulture”, kazao je Čiča. H
Možda ste propustili...

MINISTAR RADA NAKON PREGOVORA SA SINDIKATIMA:

Stvorit ćemo pravedniji i objektivniji sustav plaća

ČAK 107 MILIJUNA NOĆENJA NA RAZINI CIJELE HRVATSKE

Prvi put više od 20 milijuna turističkih dolazaka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ISPOVIJEST PROSVJETNE DJELATNICE O ŠTRAJKU

Nastavnica: Samohrana sam majka, u kreditima, ali ovaj štrajk ipak ne mogu podržati

2

PROBLEMI ZBOG ZEMLJIŠTA

Radnici PIK-a Vinkovci strahuju za radna mjesta

3

ODBAČENA PRIJAVA PROTIV BRKIĆA, VARGE I CURIĆA

Sve četiri žene izričito su tvrdile da nisu oštećene