Regija
USMJERENI SU PREMA TEHNOLOGIJAMA

83 posto našičkih učenika nastavilo školovanje
Objavljeno 7. srpnja, 2019.

NAŠICE - Kako se rezultati ovogodišnje mature nestrpljivo čekaju, a odluka o upisu na fakultet sve je bliže, valja istaknuti da našička srednja škola godinama bilježi odlične rezultate što se tiče nastavka obrazovanja. Tako je obrazovanje nakon srednje škole na nekom od sveučilišta, veleučilišta i visokih škola u akademskoj godini 2018./19. nastavilo čak 83 posto učenika koji su položili državnu maturu školske godine 2017./18. Zbog blizine i nižih troškova studiranja, najčešći odabir bili su fakulteti Sveučilišta u Osijeku, koje je upisalo 58,3 posto učenika. Slijede Sveučilište i Veleučilište u Zagrebu, koje je odabralo 28,3 psoto učenika, a 13,3 posto učenika odabralo je sveučilišta u Puli, Rijeci, Zadru, Varaždinu te veleučilišta u Vukovaru, Bjelovaru, Karlovcu, Slavonskom Brodu i Visoku školu u Virovitici. Prema informacijama dobivenim iz SŠ Isidora Kršnjavog, našički srednjoškolci najviše se usmjeravaju prema tehnologijama upisom Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (12 učenika), Fakulteta strojarstva i brodogradnje (5 učenika) te Fakulteta elektrotehnike i računarstva (4 učenika).

Popularni su također i Pravni i Ekonomski fakultet, koje je prošle godine upisalo 19 učenika. Pretpostavilo bi se da će više učenika s ovog područja upisivati Fakultet agrobiotehničkih znanosti, no za njega se odlučilo 6 učenika, a sličan ili manji broj učenika krenuo je na Građevinski i arhitektonski fakultet te Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo. Po jedan učenik iz prošle godine upisao je Vojno inženjerstvo, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Građevinski fakultet, Kineziološki fakultet, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Šumarski fakultet, Zagrebačku škola ekonomije i managementa, Medicinski fakultet, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci te Odjel za kroatistiku Sveučilišta u Zadru. Neosporno je da učenici našičke škole imaju odlične temelje za daljnje školovanje, kojem su do sada svjedočile mnogobrojne nagrade i projekti, a tu je i nedavno dodijeljena nagrada za nekadašnje učenike ove škole. I. Ćosić

Najuspješniji na FERIT-ovu Računarstvu
U povodu 41. godišnjice Fakulteta elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija Osijek dodijeljeno je priznanje SŠ Isidora Kršnjavog za najuspješnije studente prema prosječnom broju ostvarenih ECTS bodova po godini studiranja na preddiplomskom sveučilišnom studiju Računarstvo. “To je priznanje dobiveno praćenjem uspješnosti studenta. To je stvarno velika i važna stvar, da su naši studenti ostvarili tako dobru uspješnost. Učenicima neprestano ponavljamo da se trud uvijek isplati”, rekao je ravnatelj Željko Filjak.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE: STOP ORUŽJU

Đakovo: Centar za socijalnu
skrb dobit će detektor metala

2

DANAS MEĐUNARODNI DAN BIJELE RODE

U Noskovcima je jedino Oporavilište za ozlijeđene rode

3

PRVI NAŠIČANIN NA NAJVIŠI VRH EUROPE PENJAO SE 10 SATI

Hrvoje Tržić je nakon
svog povijesnog uspjeha
poručio: “Ne odustajte”