Osijek
I DALJE NA VIŠE ADRESA

Gradske službe nisu najmoprimci
Objavljeno 8. srpnja, 2019.

Iako Grad Osijek još nije riješio smještaj gradske uprave u objekt u kojem bi bilo dovoljno prostora za sve gradske službe, sada se mogu pohvaliti kako ni jedna služba više nije smještena u objektu koji je u najmu, nego koriste isključivo vlastite prostore, doduše na nekoliko adresa. Tako je jedno od posljednjih preseljenja bilo ono Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo. Naime, taj je odjel gotovo 17 godina koristio prizemlje zgrade u Franjevačkoj ulici 4, koje je u privatnom vlasništvu, dakle za to su plaćali najam.

- Najam nije bio visok, ali kada ga je vlasnik pokušao podići, odlučili smo zbog racionalizacije preseliti u naš prostor Ulici Ruđera Boškovića 1. Riječ je o prostoru od 150 četvornih metara koji je dostatan za naših devet djelatnika. Inače, na našoj se bivšoj adresi i dalje nalazi Odsjek komunalnog redarstva koji je smješten na prvom katu spomenute zgrade, i koji je u vlasništvu Grada Osijeka - objašnjava Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo.

Iz dugogodišnjeg je najma izišao i Upravni odjel za urbanizam koji je sada smješten na posljednjem katu zgrade u Krežminoj 18, koju inače koristi većim dijelom Zavod za stanovanje. Podsjetimo kako će Dom Hrvatske vojske, koji Grad Osijek već niz godina želi zamjenom nekretnina s državom preuzeti za potrebe smještaja gradske uprave i svih gradskih službi, Gradu biti dostupan tek 2023. godine. Osim ako u međuvremenu Ministarstvo obrane, Grad Osijek i Ministarstvo državne imovine ne postignu drukčiji dogovor. Taj je podatak potvrđen Glasu Slavonije iz MORH-a koji je, odgovarajući na naša pitanja, naveo kako je upravo 2023. godina predviđeno napuštanje navedene nekretnine. Osim Doma HV-a kao buduća adresa gradske uprave spominjao se svojevremeno i Eurodom. Investitor Eurodoma nudio je Gradu da uđe u Eurodom kroz kombinaciju otkupa Kulturnog centra i najma prostora. Lokacije koje su se još spominjale u ovom kontekstu bila je čak i poštanska palača, ali i preseljenje u zgradu Arhiva. Do danas ni jedan od ovih planova nije realiziran.
N. Z. Eberhard
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

Ovisnost o kanabisu ne smatraju problemom

2

STUDIJA O ENERGETSKOJ OBNOVI ZGRADA ŽUPANIJE

Ušteda energije i 70 posto

3

PRVA GODINA RADA OSJEČKOG UREDA

Osobe s invaliditetom obratile su se uredu gotovo 1300 puta