Osijek
SVEČANO OBILJEŽEN DAN GRADSKE ČETVRTI NOVI GRAD

Nastavit će se obnavljanje
kolnika, nogostupa i rasvjete
Objavljeno 7. srpnja, 2019.

Protekli vikend obilježen je Dan Gradske četvrti Novi grad i ujedno crkveni god svetih Ćirila i Metoda. Proslava je počela još u petak svečanom sjednicom Vijeća Gradske četvrti na kojoj je predsjednik Vijeća Luka Došen kao prioritete rada u idućem razdoblju naveo obnovu kolnika i nogostupa te središnjih igrališta na Sjenjaku.

- Ukupno Gradska četvrt godišnje dobije 670 tisuća kuna, što je dovoljno samo za sitnije investicije. Polovina toga novca na godišnjoj razini odlazi na obnovu kolnika i nogostupa, što nam je prioritet, i nastavit ćemo s time i u sljedećem razdoblju. Također ćemo nastojati obnoviti rasvjetu, za što nam je potrebno 70 tisuća kuna, a prioritet nam je osigurati mještanima Stadionskog naselja osnovnu infrastrukturu. Nešto smo novca namijenili i za ozelenjavanje površina. Početkom godine u MZ-u Knez Domagoj riješili smo parking i novi kolnik s prilazima, a prošle smo godine uredili i sanitarni čvor te kuhinje u obje mjesne zajednice – kazao je Došen.Također je najavio gradnju sportsko-rekreacijskog centra u Ulici I.G. Kovačića, iza Studentskog doma, gdje bi se sagradilo moderno rukometno igralište poput onoga na Vijencu Ivana Meštrovića. Predsjednik Vijeća ponosan je na rad i aktivnosti svih udruga koje djeluju na području Gradske četvrti Novi grad, a obnova i opremanje prostora radi se upravo kako bi brojni članovi i dalje mogli nastaviti sa svojim aktivnim okupljanjima.

Dok je izaslanik gradonačelnika, njegov zamjenik Boris Piližota nabrajao sve što je Grad u proteklom razdoblju napravio, ili za koje su investicije stvoreni preduvjeti na području ove četvrti – od kružnih tokova, Parka perunike, energetske obnove, najave dogradnje Osnovne škole Mladost, Južnog stadionskog naselja (za što još nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi), izaslanik župana Ivan Radić naveo je upravo Gradsku četvrt Novi grad kao najbolji primjer kako i država uspješno može pridonijeti razvoju jedne gradske četvrti i ljudima koji u njoj žive. Sjednici je nazočio i saborski zastupnik dr. Vlatko Kopić te vijećnici i brojni gosti.

Prije svečane sjednice Vijeća na Novogradskom groblju svi su izaslanici položili vijence i upalili svijeće u spomen na sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu. Također je u povodu Dana četvrti i crkvenog goda u Župi sv. Ćirila i Metoda služeno svečano misno slavlje. Zainteresirani su građani u sklopu programa proslave mogli izmjeriti tlak i šećer u krvi, a organizirani su i turniri u belotu i šahu za umirovljenike. Subota je počela turnirom u malom nogometu na kojemu su prikupljena i novčana sredstva koja će biti usmjerena u humanitarne svrhe. Nedjelja je pak bila rezervirana za turnir u basketu 3x3. Također u povodu toga, no sljedeće nedjelje,14. srpnja, u športskoj dvorani Gradski vrt bit će održan i stolnoteniski turnir međunarodnog karaktera (početak u 9 sati).

Tomislav Prusina
Kvartovski Sofa party uz DJ Omera
Dodatak proslavi Dana GČ-a bio je kvartovski sofa party - opušteno druženje u ritmu muzike za ples za sve generacije. Na šetnici i kod “kruga” na Sjenjaku bili su postavljeni šankovi s raznovrsnim pićima, a za dobre vibracije i ritmove pobrinuo se osječki DJ Omer. Ovo je bila prilika za nova poznanstva ljudi koji žive u neposrednoj blizini, a nemaju prilika za druženje.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike