Mozaik
AMERIČKA GLAZBENA LEGENDA

Stevie Wonder mora na transplantaciju bubrega
Objavljeno 8. srpnja, 2019.
Američka glazbena legenda Stevie Wonder mora ići na transplantaciju bubrega. Obznanio je to sam pjevač u subotu navečer, na koncertu u Londonu."Ja sam dobro, dobro sam, sve je u redu, imam donora i sve je u redu", rekao je 69-godišnji pjevač publici na koncertu u sklopu glazbenog festivala British Summer Time u Hyde Parku.


Nakon što je završio s pjesmom "Superstition" obratio se publici rekavši da želi spriječiti "glasine" koje se šire o njegovu zdravlju. "Želim da znate, došao sam vas pozdraviti i zahvaliti na vašoj ljubavi", rekao je. "Volim vas i Bog vas blagoslovio!", dodao je. Prema nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS) razlog transplantacije bubrega najčešće je zatajenje bubrega ili kronična bubrežna bolest. Osoba može donirati bubreg još za života, jer ljudi trebaju samo jedan bubreg da prežive.


Operacija će biti u rujnu, no prije toga održat ću još nekoliko koncerata, rekao je Stevie Wonder publici koja je glasno pratila njegov nastup.Wonderova podrška na subotnjem koncertu bio je njegov prijatelj Lionel Richie.


Wonder je 2017. odao počast bivšem frontmanu Commodoresa izvodeći "Easy" na svečanosti u njegovu čast u Centru Kennedy.Riechie je kasnije rekao: "Ušao sam u posao jer sam želio biti poput Steviea Wondera, a Stevie sada pjeva moju pjesmu, to je nadrealno".Wonder, koji je slijep od rođenja, poznat je po klasicima poput "Superstition", "You are the Sunshine of my Life", i "Living for the City".H
Najčitanije iz rubrike