Regija
NA 32. KULENIJADI ĐAKOVAČKIH VEZOVA

Barišićev kulen šampionski, Majdakov vicešampionski
Objavljeno 6. srpnja, 2019.
ĐAKOVO - Četvrti, posljednji dan Gastrofesta 53. Đakovačkih vezova prekjučer, u četvrtak, bio je u znaku tradicionalne, 32. Kulenijade, a čiji je domaćin, organizator, bio Udruga kulinara "Đakovački kulin". Ove godine na vezovsku Kulenijadu pristiglo je 55 uzoraka kulena/kulina iz cijele Slavonije i Baranje, a šapnionski pehar pripao je Nikoli Barišiću iz Valpova, dok je vicešampionski naslov ponio kulen Domagoja Majdaka iz Đakova. Šampionski pehar Nikoli Barišiću uručio je đakovački gradonačelnik Marin Mandarić, a vicešampionski pehar Domagoju Majdaku zamjenik gradonačelnika Robert Francem. Ostalim kulenarima dodijeljene su 24 zlatne medalje, dvadeset srebrnih i devet brončanih.

Predsjednik Udruge kulinara "Đakovački kulin" Vlado Ćorić ocjenjuje kako je i ove godine nastavljeno značajno podizanje kvalitete kulena, uzorci su stigli iz svih krajeva, svakog kutka Slavonije i Baranje, a što je potvrda, kaže Ćorić, da je đakovačka Kulenijada prepoznata među kulenarima, da im je bitno s nje se vratiti s dobrim ocjenama, poglavito šampionskim i vicešampionskim naslovima.


U glazbenom dijelu programa nakon izbora najboljeg kulena/kulina Slavonije i Baranje održan je nastup Indire Forze i Tamburaškog sastava Dyaco. S. Župan
Možda ste propustili...

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana