Regija
NA 32. KULENIJADI ĐAKOVAČKIH VEZOVA

Barišićev kulen šampionski, Majdakov vicešampionski
Objavljeno 6. srpnja, 2019.
ĐAKOVO - Četvrti, posljednji dan Gastrofesta 53. Đakovačkih vezova prekjučer, u četvrtak, bio je u znaku tradicionalne, 32. Kulenijade, a čiji je domaćin, organizator, bio Udruga kulinara "Đakovački kulin". Ove godine na vezovsku Kulenijadu pristiglo je 55 uzoraka kulena/kulina iz cijele Slavonije i Baranje, a šapnionski pehar pripao je Nikoli Barišiću iz Valpova, dok je vicešampionski naslov ponio kulen Domagoja Majdaka iz Đakova. Šampionski pehar Nikoli Barišiću uručio je đakovački gradonačelnik Marin Mandarić, a vicešampionski pehar Domagoju Majdaku zamjenik gradonačelnika Robert Francem. Ostalim kulenarima dodijeljene su 24 zlatne medalje, dvadeset srebrnih i devet brončanih.

Predsjednik Udruge kulinara "Đakovački kulin" Vlado Ćorić ocjenjuje kako je i ove godine nastavljeno značajno podizanje kvalitete kulena, uzorci su stigli iz svih krajeva, svakog kutka Slavonije i Baranje, a što je potvrda, kaže Ćorić, da je đakovačka Kulenijada prepoznata među kulenarima, da im je bitno s nje se vratiti s dobrim ocjenama, poglavito šampionskim i vicešampionskim naslovima.


U glazbenom dijelu programa nakon izbora najboljeg kulena/kulina Slavonije i Baranje održan je nastup Indire Forze i Tamburaškog sastava Dyaco. S. Župan
Možda ste propustili...

POTPORE MLADIM OBITELJIMA

Za gradilište, kuću ili stan 7500 kn

PRIGOVORI NA STANJE ŽELJEZNIČKO-CESTOVNOG PRIJELAZA NA CESTI VALPOVO - ŠAG

Vozači tvrde: Auti nam se raspadaju

ĐAKOVO BEZ ZGRADA S TIHIM UBOJICOM

Za zamjenu azbesta Grad daje do 4000 kn

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana