Kultura
SRPANJ S ANSAMBLOM LADO

Jadranska turneja počinje u Dubrovniku
Objavljeno 5. srpnja, 2019.
Nakon velikog koncerta održanog na Dan državnosti u Zagrebu, te koncerata na Malom Lošinju i Đurđevcu, Ansambl LADO u BiH će predstaviti program Neka sjaji sunce svima u Posušju i Vionici. Nakon povratka u Zagreb samostalni koncert održat će, 9. srpnja, Orkestar Ansambla LADO na Sceni Amadeo. Ladov Orkestar, koji sudjeluje na svim plesnim i vokalno-instrumentalnim koncertima Ansambla. Sastavljen je od 14 glazbenika multiinstrumentalista, koji sviraju 80-ak tradicijskih glazbala, koja postoje i još se uvijek koriste u Hrvatskoj i u krajevima u kojima žive Hrvati.


Prije odlaska na tradicionalnu jadransku turneju, LADO će u Zagrebu održati i vokalno-instrumentalni koncert Mi nosimo zelen venčec na Ljetnoj pozornici na Bundeku. Program je osmislio dirigent Bojan Pogrmilović. Zagorje, Bilogora, Slavonija, Dalmacija, Baranja i Lika samo su neki od krajeva kojima će LADO glazbeno putovati.


Ovogodišnja jadranska turneja započinje 14. srpnja izložbom fotografija Lado/reljefi/tragovi u Lazaretima u Dubrovniku, a dan poslije su na 70. dubrovačkim ljetnim igrama. Dvosatni plesni koncert Neka sjaji sunce svima sastavljen je od 16 plesnih i glazbenih brojeva i folklornih običaja Hrvata koji stoljećima žive u iseljeništvu.

Ovog ljeta Ansambl LADO očekuju i dva vokalno-instrumentalna koncerta koje će održati na solinskoj Gradini 17. srpnja i u Biogradu na Moru 19. srpnja. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDAVANJE MARKA JOVANOVCA

Približio kreativni proces: “Od priče do slikovnice”

2

PREDSTAVLJEN SREDIŠNJI DOGAĐAJ 19. SEZONE KAZALIŠTA ULYSSES

Premijera komada “Tko se boji Virginije Woolf” na Brijunima

3

ŠIBENIK DANCE FESTIVAL

Otvorenje uz avangardni plesni ansambl iz Kine