Kultura
OLJK U MLU-U: DVIJE RADIONICE S PREDAVANJIMA UMJETNIKA

Grafičar Živković i kiparica Škoro
Objavljeno 4. srpnja, 2019.
U Osječko ljeto kulture uključio se i Muzej likovnih umjetnosti. Kao sudionici manifestacije, za posjetitelje su pripremili dvije radionice s predavanjima grafičara doc. art. Marka Živkovića i kiparice Vlatke Škoro.

Može li olovka u našim rukama stvoriti mistične crteže kao odraz naših najdubljih misli i osjećaja? Pridružite nam se na radionici Mistika 6. srpnja u 17 sati. Doc. art. Marko Živković provest će nas putevima olovke u istraživanje tekstura, linija i tonova. Nakon radionice u 18.30 voditelj će održati predavanje i polaznike upoznati s mistikom u svom radu.

Kako nastaje skulptura? Koji je alat potreban za oblikovanje gline? Kako se glina preobražava u najrazličitija bića iz naše mašte spajajući nespojivo iz našeg okruženja? Odgovore možete dobiti 7. srpnja u 17 sati na radionici Metamorfoza. Voditeljica je kiparica Vlatka Škoro. Alat neće biti slova posložena u heksametre, kao kod Publija Ovidija Nazona, nego glina kojom ćemo oblikovati naše misli i ideje. Slijedi i predavanje nakon radionice u 18.30.

Radionice su namijenjene starijoj osnovnoškolskoj dobi, mladima i odraslima. Prijaviti se možete e-mailom: muzejski.pedagog@mlu.hr, ili na broj 091/221-35-86. Broj sudionika na radionici je ograničen, stoga vas molimo da svoje mjesto rezervirate na vrijeme. Sudjelovanje na radionicama je besplatno. N.Vek.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN SREDIŠNJI DOGAĐAJ 19. SEZONE KAZALIŠTA ULYSSES

Premijera komada “Tko se boji Virginije Woolf” na Brijunima

OLJK: BREŠANOVA KOMEDIJA U IZVEDBI HNK MOSTAR

Unatoč redateljskoj viziji, problem leži u ansamblu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDAVANJE MARKA JOVANOVCA

Približio kreativni proces: “Od priče do slikovnice”

2

PREDSTAVLJEN SREDIŠNJI DOGAĐAJ 19. SEZONE KAZALIŠTA ULYSSES

Premijera komada “Tko se boji Virginije Woolf” na Brijunima

3

ŠIBENIK DANCE FESTIVAL

Otvorenje uz avangardni plesni ansambl iz Kine