Kultura
OLJK U MLU-U: DVIJE RADIONICE S PREDAVANJIMA UMJETNIKA

Grafičar Živković i kiparica Škoro
Objavljeno 4. srpnja, 2019.
U Osječko ljeto kulture uključio se i Muzej likovnih umjetnosti. Kao sudionici manifestacije, za posjetitelje su pripremili dvije radionice s predavanjima grafičara doc. art. Marka Živkovića i kiparice Vlatke Škoro.

Može li olovka u našim rukama stvoriti mistične crteže kao odraz naših najdubljih misli i osjećaja? Pridružite nam se na radionici Mistika 6. srpnja u 17 sati. Doc. art. Marko Živković provest će nas putevima olovke u istraživanje tekstura, linija i tonova. Nakon radionice u 18.30 voditelj će održati predavanje i polaznike upoznati s mistikom u svom radu.

Kako nastaje skulptura? Koji je alat potreban za oblikovanje gline? Kako se glina preobražava u najrazličitija bića iz naše mašte spajajući nespojivo iz našeg okruženja? Odgovore možete dobiti 7. srpnja u 17 sati na radionici Metamorfoza. Voditeljica je kiparica Vlatka Škoro. Alat neće biti slova posložena u heksametre, kao kod Publija Ovidija Nazona, nego glina kojom ćemo oblikovati naše misli i ideje. Slijedi i predavanje nakon radionice u 18.30.

Radionice su namijenjene starijoj osnovnoškolskoj dobi, mladima i odraslima. Prijaviti se možete e-mailom: muzejski.pedagog@mlu.hr, ili na broj 091/221-35-86. Broj sudionika na radionici je ograničen, stoga vas molimo da svoje mjesto rezervirate na vrijeme. Sudjelovanje na radionicama je besplatno. N.Vek.
Možda ste propustili...

KIPAR DENIS KRAŠKOVIČ APELIRA:

Skulpture trebaju resiti gradove

PROSTORNO-ZVUČNA INSTALACIJA "12,1 PO richteru" TONIJA MEŠTROVIĆA

Richterove su skulpture instrumenti koje samo treba znati svirati

IZLOŽBA DIMITRIJA POPOVIĆA

Božansko i demonsko u Leonarda da Vincija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJLJEPŠE BLAGDANSKE PJESME U SVEČANOM AMBIJENTU

Feliz Navidad: Zumbići pjevali molitvu "Oče naš" na svahiliju

2

KIPAR DENIS KRAŠKOVIČ APELIRA:

Skulpture trebaju resiti gradove

3

PLATI I NOSI: 17.-22.12.

Prodajna izložba 70-ak studenata likovnih akademija