TvObzor
FOX: TREĆA SEZONA HVALJENOG SERIJALA "LEGION"

Jedinstveno vizualno iskustvo koje uvijek iznova uspijeva iznenaditi svoje obožavatelje
Objavljeno 5. srpnja, 2019.
Treća sezona, koja počinje s prikazivanjem 8. srpnja u 22 sata na kanalu FOX, dat će odgovore na pitanja koliko je zapravo tanka moralna granica između dobra i zla

Serija “Legion” projekt je dvojice izvršnih producenata Noaha Hawleya i Johna Camerona koji su osvojili nagrade Emmy i Zlatni globus za FOX-ovu seriju “Fargo”. Nakon uspješne dvije sezone, hvaljene i od kritike i od gledatelja, na kanalu FOX počinje s prikazivanjem i posljednje poglavlje priče o nevjerojatnom Davidu Halleru (Dan Stevens).

Serija “Legion” temeljena je na istoimenom stripu Chrisa Claremonta i Billa Sienkiewicza, a donosi priču o problematičnom mladiću Davidu Halleru. Još u djetinjstvu mu je dijagnosticirana shizofrenija, zbog koje je proveo godine u psihijatrijskim ustanovama. Sada kada je odrastao i kada su ga doktori ponovo poslali na liječenje, David potpuno gubi doticaj sa stvarnošću i prepušta se svakodnevnoj rutini koju donosi život u bolnici – doručak, ručak, večera, terapija, lijekovi, spavanje. Dio svog vremena provodi družeći se s Lenny (Aubrey Plaza), dugogodišnjom ovisnicom o drogi i alkoholu koja unatoč svojoj dijagnozi ne gubi optimizam. Davidovu rutinu potpuno mijenja dolazak prekrasne i zagonetne pacijentice Syd (Rachel Keller). Među njima se stvori nevjerojatna privlačnost te se David nakon dužeg druženja sa Syd suočava s činjenicom da su glasovi koje čuje i vizije koje ima možda potpuno stvarni.

U drugoj sezoni gledatelji su mogli vidjeti neočekivani preokret u Davidovu karakteru. Nakon što ga je napustio osjećaj za dobro i zlo, David je potpuno krenuo stopama zlikovca. Na kraju druge sezone ostalo je otvoreno pitanje je li glavni junak serije ujedno i najjači negativac.

Treća sezona serije “Legion”, koja počinje s prikazivanjem 8. srpnja u 22 sata na kanalu FOX, dat će odgovore na pitanja koliko je zapravo tanka moralna granica između dobra i zla i može li se itko na kraju iskupiti za ono što je počinio. Veza između Davida i Syd u drugoj sezoni prošla je brojna iskušenja, a u trećoj sezoni njihovi životni putevi su se u cijelosti odvojili. S obzirom na predviđanje da će Davidovi postupci dovesti do kraja svijeta, on će napraviti sve što je u njegovoj moći kako bi se izbjegao takav ishod. Uz pomoć mlade mutantice Switch (Lauren Tsai), David će dobiti mogućnost putovanja kroz vrijeme i mogućnost da promijeni svoju sudbinu, ali i sudbinu ostatka svijeta.

U završnoj sezoni serija “Legion” i dalje je jedinstveno vizualno iskustvo koje ostavlja bez daha i uvijek iznova uspijeva iznenaditi svoje obožavatelje. (N.K.)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INTERVJU: TIN OSTREŠ /PSIHOMODO POP, T.O./

Puštam stvari da idu svojim tokom, nema forsiranja

2

CATE BLANCHETT

Dvostruka oskarovka koja je u glumi završila slučajno

3

NAKON VELIKE TRAGEDIJE ZDRAVKO ŠKENDER VRAĆA SE NA SCENU

Glazba me vodi na neka ljepša mjesta