TvObzor
POSLJEDNJE IZDANJE OUTLOOK FESTIVALA U PULI

Najbolje od dubstepa, housea, grimea i hip-hopa na tvrđavi Punta Christo
Objavljeno 5. srpnja, 2019.
Dvanaesti Outlook festival, koji će se od 4. do 9. rujna održati u Puli, točnije na tvrđavi Punta Christo i u Areni, objavio je raspored šest najvećih pozornica

Outlook festival objavio je raspored izvođača na pozornicama za svoje posljednje izdanje na tvrđavi Punta Christo: svom jedinstvenom jadranskom domu posljednjih deset godina. Još jednom će okupiti tisuće ljubitelja bass glazbe iz cijelog svijeta unutar utvrde iz 19. stoljeća, a kako bi zabavu učinili nezaboravnom, Outlook dovodi najistaknutija imena i nove talente ove scene. Na valovima najboljih svjetskih razglasa, od 5. do 9. rujna, publika će uživati u dubstep, house, bass, garage, grime, hip-hop, D’n’B i srodnim zvukovima.

Kultna pozornica
Glavna pozornica, The Clearing, ugostila je neke od najupečatljivijih nastupa u povijesti Outlooka te će još jednom biti nezaobilazna točka ovogodišnjeg festivala uz ikone poput Chase & Status, koji se vraćaju sa svojim RTRN II Jungle tulumom, uz specijalna gostovanja DJ-a i MC-ja Randall, Brockie & Det. U međuvremenu Goldie će proslaviti 25 godina svoje etikete Metalheadz uz prijatelje Calibrea, dBridgae, ANT TC1-a i druge. Tu je i ozbiljan izbor nekih od najuzbudljivijih nadolazećih imena, uključujući novi talent iz Machestera, Aitch, londonska selektorica Amy Becker, Kojaque i reperica koja miksa žanrove Flohio predstavit će svoje raznovrsne glazbene vizije. Zastavu grimea na Clearingu dići će D Double E, Ghetts, Big Zuu i Bugzy Malone. Za kraj, Clearing će nezaboravnim vrućim setovima zatvoriti zvijezde koje se vraćaju na Outlook - Flava D, My Nu Leng & Skepsis.

Na Moatu, kultnoj pozornici dugačkoj 50 metara, ovog ljeta Barely Legal ima poseban jungle set uz legende DJ-a Rapu i Kennyja Kena. U dubini pozornice pridružit će im se Jossy Mitsu, te selektori svjetskog glasa Manara i Jetsss, a u četvrtak će Moat zatresti i naš Filip Motovunski. Poslije, perjanice Rinse FM-a, Slimzee i Oneman preuzet će

pult za nezaboravni b2b set, a s njima će biti i DJ Zinc. Swamp 81 vodit će Moat u subotu i ugostiti pionira elektronske glazbe Zeda Biasa, zatim profesionalca footworka, koji se okrenuo bass zvuku Addison Groovea, a tu su još Lamont, Klose One i za deset godina Swamp 81-a, set će odvrtjeti šef Loefah glavom i bradom. SYSTEM slijeće punom snagom na svoje debitantsko preuzimanje i predstavlja vještine The Buga & Flowdana, V.I.V.E.K-a & Dego Rankinga te još mnogo drugih, i sve to u rezonantnom 50 metara dugom Moatu za završno izdanje festivala.

Raznolikost programa
Dubstep ekipa Sentry Records povezuje se s ekipom Deep Dark & ​​Dangerous kao domaćini Voida te okupljaju suradnike svojih etiketa za mega b2b setove, uključujući Distinct Motiv b2b Khiva, Truth b2b Youngsta kao Shadow People, a tu su još i Loefah i Lost te domaći 207 b2b Day Zero. U petak se udružuju Alix Perez i Lenzman uz sjajnu i žestoku selekciju priuštit će svima nezaboravne setove. Na ovoj iznimnoj pozornici pridružit će im se Skeptical, Redeyes, Monty i ostali. Raznolikost programa demonstrirat će Grime Originals svojim debitantskom preuzimanjem pozornice u subotu, u kojemu će ugostiti neke od najvažnijih imena grimea - Devilman, President T, Riko Dan, Flirty D, Sharky Major - te posebne goste iznenađenja. Zatvaranje festivala u nedjelju bit će u znaku garage zvuka uz Mind of Dragon, Matt Jam Lamonta, Zed Biasa, Stickyja i Sammy Virjia.

Legendarni Drum & Bass label Dispatch Recordings preuzima raskošni Garden u četvrtak uz Black Barrel, Nympho, Philth & Kyrist, a šef etikete ANT TC1 odradit će b2b set s DLR-amom kao ‘Dispatch 360’. Završit će posebnim povijesnim setom legendarnog selektora Randalla. Outlook nije Outlook bez Deep Medija, koji na pozornicu dovodi najbolje od dubstepa u petak, uključujući duo u usponu Sicaria Sound, Commoda, J Sparrowa, domaćina Egolessa i naravno dubstep pionira i vlasnika labela Malu. Dio Outlook obitelji i resident DJ Finwa dovodi svoje najdraže selektore za subotnji tulum, a oni su Headhunter, Youngsta, Rusko i Hatcha i vode nas na duboko putovanje od 140 bpm-a. Foreign Concept, Halogenix, Enei i Sama Binga dijelit će pult s Chimpom.

Pogled na more
Subdub će opet biti pokrenut Sinai Sound systemom koji će potresati tlo za završno izdanje na tvrđavi, a priredit će najbolje od dub, dnb i reggae zvuka već prvu večer. Četvrtak pripada lokalnim snagama koje čine Dr. Obi & Anja G, Roots in Session, Egoless (live dub mix), Digitron, Kali Fat Dub i Banana Zvuk. Mungos Hi Fi’-vovi WalknSkank će preuzeti kormilo u petak i ugostiti The Heatwave, YT, Evu Lazarus i Gardnu. U subotu je proslava 21. rođendana Subduba i tko će ju uveličati bolje nego Channel One, Iration Steppas i OBF & The A1 Crew uz Shanti D, Charlie P-ja i Sr Wilsona. Na završnoj večeri londonski Rupture finale će voditi Paradox, Mantra, Double O, Digital i Djinn.

Za one koji žele pogled na more dok se zabavljaju, Beach je savršeno mjesto. Londonska izdavačka kuća White Peach započet će s tulumom u srijedu pozivajući prijatelje na maraton plesa natopljen suncem i obuhvaćem grimeom, dubstepom i garageom. U soulful tonu u četvrtak će na pozornicu izaći Eliza, zajedno s reggae pjevačicom Hollie Cook, nakon čega će uslijediti energičan live show Gentleman’s Dub Cluba. Junaci engleskog sjevera Children of Zeus vraćaju se na melodičan nastup na plaži prije debitantskog preuzimanja neponovljivih Metalheadz-a koji dovode Lenzmana, Grey Code i Artificial Intelligence b2b Zero T. Uz sunčani sjaj i zvuk 2 stepa i UKG-a, 24 sata Garage Girls tražile su neke od najboljih underground imena (Matt Jam lamont, Zed Bias i drugi) da im se pridruže uz more na slikovitoj plaži, a nedjeljna završna sesija slavit će zvukove dubstepa i d’n’b-a s LTJ Bukemom, Hybrid Minds i posadom SYSTEM-a. Osim već spomenutih izvođača, regiju će predstavljati Said5 i Billain iz Sarajeva, Dubdiggerz iz Slovenije, Džonidža & MC Don Dada, Entics i Senzzor iz Srbije, Mad Ting! iz Zagreba, a tu su još i splitski Banana zvuk, Kodin i Tekitoka te Mecena i Nina Davis iz Rijeke. (N.K.)
Možda ste propustili...

ZAVRŠENO DRUGO IZDANJE NO SLEEP FESTIVALA

Rasprodani najveći prostori, uz rekordan broj stranih gostiju

BRUTALIST - DEBITANTSKI ALBUM BENDA THE SIIDS

Glazbene poslastice na tragu svjetskih indie uspješnica

DOMA TV: ČETVRTA SEZONA REALITY SERIJE "PREBRZI VOZAČI"

Najgora izdanja ekscentričnih i neodgovornih vozača