TvObzor
OPĆA OPASNOST S NAJPRODAVANIJIM ALBUMOM U HRVATSKOJ DOLAZI U DOM SPORTOVA

Veliki koncert za proslavu 27 godina postojanja
Objavljeno 5. srpnja, 2019.
Veliki koncert jednog od najuspješnijih hrvatskih rock-sastava održat će se 16. studenog u Domu sportova

Novi studijski album rockera iz Opće Opasnosti, “Karta do prošlosti”, već treći tjedan zaredom nalazi se na vrhu top-liste prodaje. U duhu sjajnih vijesti najavljen je i veliki koncert u Domu sportova 16. studenog jednog od najuspješnijih hrvatskih rock-sastava. Savršena je to prilika da u pravom svjetlu čujemo uživo nove pjesme s albuma “Karta do prošlosti”, ali i zajedno prođemo kroz njihovu bogatu diskografsku karijeru, od albuma “Treba mi nešto jače od sna”, preko “Amerike” i “Ruskog ruleta” do “Vrati se na svjetlo” i “Rocker...to sam ja”. Sjajno izdanje, za koje već neki kažu da je rock-album godine, službeno je predstavljeno u Vodicama na CMC festivalu, a veći dio pjesama obožavateljima je već dobro poznat zbog velikog broja koncerata koje Opća Opasnost i ove godine ima po cijeloj Hrvatskoj i izvan nje. Na ovom velikom koncertu, koji dolazi u 27. godini postojanja, Opća Opasnost će imati i goste, čija imena za sada ne žele otkriti. Cijene ulaznica i popis prodajnih mjesta uskoro će biti objavljeni.

“Karta do prošlosti” nova je stranica u biografiji omiljenog rock-benda koji je prošle godine velikim božićnim koncertom u Županji, gradu iz kojeg je sve krenulo, obilježio 25 godina. Pero Galić, Slaven Živanović – Žiža, Vlado Soljačić – Sojka, Josip Kamenski – Kameni, Igor Kolić i Branimir Jovanovac – Bani šestorka je koja svakim riffom, pjesmom i albumom širi bazu svojih fanova i osvaja radijski eter. Uz dosad objavljene hitove “Gubim tlo pod nogama”, “Kriva si”, “Pakleni vozači”(feat. Atomsko sklonište) i “Da je Bog dao” i posljednjeg hita “Karta do prošlosti” na albumu se nalazi još osam pjesama. Novi album, na kojemu cijeli bend potpisuje aranžmane, snimljen je u Gradištu u studiju “Mak” Branimira Jovanovca – Banija, koji je u povodu novog albuma kaže kako su tu kod kuće, što rezultira posebnom kemijom koju uvijek uspješno prenesu u svoje pjesme.

Popularni hitovi, kao što su “Treba mi nešto jače od sna”, “Jednom kad noć”, “Pobjeg’o sam”, “Kriva si”, “Tragovi”, “Klaun”, “Uzalud sunce sja”, “Gubim tlo pod nogama”, “Da je Bog dao” i “Karta do prošlosti” odzvanjat će Domom sportova, a njihovi brojni i vjerni obožavatelji već sada mogu rezervirati datum 16. studenog.
(N.K.)