TvObzor
UZBUDLJIVO FILMSKO LJETO NA NOVOJ TV I DOMI TV-U

Napete akcije, uzbudljive drame i romantične komedije
Objavljeno 5. srpnja, 2019.

Pravo osvježenje u ljetnim mjesecima bit će spektakularne TV premijere i uzbudljivi filmski naslovi koji očekuju gledatelje Nove TV i Doma TV-a. Od napetih akcija, preko uzbudljivih drama, do romantičnih komedija – srpanj je mjesec rezerviran za zabavu uz najbolje filmske naslove. Gledatelje Nove TV u srpnju će oduševiti TV premjera akcije “Kong: Otok lubanja” u kojoj skupina znanstvenika, vojnika i pustolova istražuje mitski, dosad neistraženi otok u Tihom oceanu koji je podjednako lijep i opasan.
Ekipa je odsječena od svega poznatoga i ulazi u teritorij moćnoga Konga, čime počinje konačna bitka između čovjeka i prirode. Njihova misija istraživanja pretvara se u misiju preživljavanja i moraju se boriti da pobjegnu iz iskonskog raja u koji čovječanstvo ne pripada.

U TV premijeri komedije “Rat profesora”’ Ice Cube i Charlie Day našli su se u ulogama srednjoškolskih profesora spremnih da svoje razmirice razriješe na teži način. Posljednjeg dana škole dobroćudni profesor engleskog Andy Campbell daje sve od sebe kako bi ostao sabran unatoč podvalama maturanata.

U filmu “Oproštajna poruka” gledatelji će upoznati Harriett, umirovljenu biznismenku koja pokušava kontrolirati sve oko sebe. Razmišljajući o svojim životnim postignućima, odluči angažirati mladu spisateljicu Anne Sherman da napiše životnu priču o njoj. Kada završni rad ne odgovara Harrietinim visokim očekivanjima, ona nastoji preoblikovati način na koji će je se pamtiti.

Kako se putovanje nastavlja, dvije žene razvijaju jedinstvenu vezu koja mijenja ne samo Harrietino nasljeđe nego i Aninu budućnost. Još jedna uzbudljiva TV premijera u srpnju psihološka je drama “Vidim samo sebe” u kojoj Blake Lively tumači Ginu, djevojku koja je oslijepjela u djetinjstvu i sada potpuno ovisi o svom mužu Jamesu. Ta ovisnost daje čvrstoću njihovoj strastvenoj vezi, no kada Gina dobije novu rožnicu, njihov se život preokrene naglavačke jer ona počinje shvaćati kakva je stvarna slika njihova braka.

Uz spektakularne TV premijere, gledatelje svakodnevno očekuju atraktivni filmski naslovi koji će upotpuniti duge ljetne večeri. Svi ljubitelji ciklusa “James Bond 007” uživat će u posljednja četiri naslova iz istoimenog serijala. Gledatelje će za ekrane prikovati misije najpoznatijeg tajnog agenta koji istražuje sumnjivu međunarodnu mrežu moći i korupcije koja ilegalno zarađuje milijarde, pa kreće u misiju na Bahame, gdje se mora suočiti s opasnim preprodavačem oružja, a tajanstvena poruka iz prošlosti odvest će ga i na put u Meksiko i Rim, gdje upoznaje misterioznu ženu.

U napetom trileru “Inferno”, još jednom filmu snimljenom prema istoimenom književnom bestseleru, Tom Hanks iznova će oduševiti ulogom Roberta Langdona koji se ovaj put našao na meti ubojice. Uz pomoć doktorice Sienne Brooks i njegova osobnog poznavanja simbolizma, Langdon će pokušati riješiti najintrigantniju zagonetku s kojom se do sada susreo. Ljubitelji akcije uživat će u filmu “Batman v Superman: Zora pravde” u kojem se Batman i Superman sukobljavaju zbog različitih filozofija u vezi s vrstom junaštva potrebnom da se zaštiti svijet. Ipak, dvojac je ubrzo prisiljen suočiti se s još većom prijetnjom koju je stvorio opaki miljarder Lex Luthor.

Ljetne večeri začinit će romantična komedija “Začin za brak” s Meryl Streep u glavnoj ulozi. Gledatelji će upoznati Kay i Arnolda, par koji je u braku već trideset godina. Kada Kay shvati da joj je dosadila monotonija, odlučuje vratiti žar u njihov brak. Inspirirana knjigom dr. Felda, Kay je odlučila nagovoriti svoga supruga na bračno savjetovanje. Iako Arnold smatra da je s njihovim brakom sve u redu, ipak je pristao na savjetovanje. Još jedna romantična komedija koja u srpnju očekuje gledatelje Nove TV je “Žena vremenskog putnika” u kojoj Rachel McAdams tumači Clare, koja je cijeli život zaljubljena u Henryja i vjeruje da im je suđeno život provesti zajedno.

Henry je vremenski putnik, proklet s rijetkom genetskom anomalijom koja izaziva skakanje unatrag i naprijed kroz godine bez kontrole.
U drami “Mračna mjesta” pogledajte Charlize Theron u ulozi osmogodišnje djevojčice Libby kojoj je obitelj brutalno ubijena. Trideset godina nakon tragičnog događaja ona se vraća na mjesto zločina na kojem otkriva mnoge istine koje su vodile do tog stravičnog čina.

Doma TV, specijalizirani televizijski kanal za zabavu, i u srpnju će gledateljima osigurati najbolje filmske naslove svakog vikenda. Gledatelje će oduševiti i akcijski film “Sjeme zla” u kojem Brad Pitt tumači Franka, karizmatičnog vođu skupine terorista. Nakon što mu prijatelji stradaju u okršaju s vojskom i policijom, Frank odlazi u Ameriku. Ondje, pod pseudonimom Rory, pronalazi utočište kod policijskog narednika koji misli da je njegov gost običan momak iz stare domovine.

Akcija “Desperado”, u kojoj je scena poljupca između Salme Hayek i Antonija Banderasa nominirana za nagradu MTV Movie, donosi atmosferu meksičkih gradova kojima caruju narkomagnati i njihove vojske ubojica. El Mariachi ovaj put nije sam; u potrazi za Buchem, jednim od narkolordova, pomaže mu prijatelj - brbljavi Gringo, ali će ključnu ulogu u svemu imati fatalna crnka Carolina, vlasnica knjižare za koju se na kraju ispostavi kako je Bucheva tiha patnja. No to nije jedino iznenađenje koje čeka i gledatelje i junake na ekranu. Još jednu napetu akciju s Antoniom Banderasom i Selmom Hayek u glavnim ulogama donosi film “Bilo jednom u Meksiku” u kojem gitarista razbojnika i poznatog plaćenog ubojicu El Mariachija pokvareni agent CIA-e nagovara da spriječi jedno ubojstvo.

Ljetne večeri postat će još uzbudljivije uz akcijsku komediju “Charliejevi anđeli” u kojoj Natalie, Dylan i Alex, zajedno sa svojim zaštitnikom i poručnikom Bosleyem trebaju riješiti slučaj ubojstva.
Taj slučaj povezan je s činjenicom da netko želi uništiti privatnost ljudi diljem svijeta, no želi i uništiti šefa Charlieja. U drugom dijelu akcijske komedije “Charliejevi anđeli 2: Punom brzinom” djevojke su unajmljene da pronađu set ukradenih titanskih prstena. Titanski prsteni, ako se stave zajedno u poseban stroj, prikazuju listu svih osoba uključenih u program zaštite svjedoka.

U akcijskoj komediji “Divljaci na kotačima” skupina sredovječnih prijatelja odluči se osloboditi dosadnih rutina obiteljskih života i krene na put motociklima. Iako su više naviknuti sjediti na kaučima ispred televizije nego na sjedalima motocikala, spremno prihvaćaju izazove na koje nailaze tijekom ovog putovanja koje će im donijeti više uzbuđenja nego što su očekivali, posebice kada se nađu na putu pravoj bandi motociklista koji nisu previše oduševljeni njima.  (N.K.)