TvObzor
ZAVRŠENO SNIMANJE NOVE HRT-OVE DRAMSKE SERIJE “NESTALI”

Četiri epizode o šest hrvatskih vojnika ostalih iza neprijateljskih crta
Objavljeno 5. srpnja, 2019.
Scenarist serije je Joško Lokas, a redatelj Kristijan Milić, u čijem se redateljskom opusu ističe nekoliko važnih filmova ratne tematike poput “Živi i mrtvi” i “Broj 55”

Proteklog tjedna u nekadašnjoj tvornici glinice u Obrovcu završilo je snimanje nove dramske serije "Nestali", koju za Hrvatsku radioteleviziju proizvodi neovisni producent "Clinica studio".

Serija "Nestali" u četiri epizode donosi priču o šest hrvatskih vojnika, koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije, ostali iza neprijateljskih crta odsječeni od ostatka svoje jedinice. Duboko u neprijateljskom teritoriju jednim će nepromišljenim potezom pretvoriti svoj povratak u nemoguću misiju. Glavni junaci priče pokušavaju pronaći put kući, a pritom se prisjećaju života koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi.

Scenarist serije je Joško Lokas, a redatelj Kristijan Milić, u čijem se redateljskom opusu ističe nekoliko važnih filmova ratne tematike (Živi i mrtvi, Broj 55, suradnja na projektu General). U glavnim ulogama šest hrvatskih vojnika su: Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindić i Filip Križan. U ostalim ulogama gledatelji će imati prilike vidjeti Marinka Prgu, Tarika Filipovića, Sandru Lončarić, Mariju Škaričić, Nikšu Butijera, Enisa Bešlagića, Enesa Vejzovića i mnoge druge.

"Scenarij je vrlo inspirativan, a lik kojeg glumim samo je jedan od šest likova koje treba promatrati kao jedan u zanatskom i dramaturškom smislu. To kod snimanja filma nije uobičajeno i zato je snimanje ove serije veliki izazov", rekao je Goran Navojec. Naglasio je kako je suradnja s redateljem Kristijanom Milićem izuzetno dobra. "Mi smo već prije surađivali na filmu "General". Kristijan je jako dobar redatelj i jako staložen, što je važno kada svakog dana na snimanju ima posla sa šest pripadnika izviđačko-diverzantske postrojbe", dodao je.

"Za ovu ulogu spremao sam se od početka godine i mogu reći da je to bio poseban izazov te jedno lijepo glumačko i životno iskustvo. Tijekom cijelog snimanja atmosfera na setu bila je odlična, a posebno bih istaknuo suradnju s redateljem, koji je od svakog glumca uspio izvući ono najbolje", kazao je nakon snimanja glumac Filip Križan.

Serija "Nestali" progovara o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šest glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama, ljudima koji su u ratu postali svjesni važnosti prijateljstva i žrtvovanja.

“Serijom ‘Nestali‘ HRT želi dati doprinos obilježavanju 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, kojom su oslobođena okupirana područja, ključne akcije koja je dovela do kraja Domovinskog rata. Serija je u cijelosti snimljena u eksterijerima zadarskog zaleđa, a očekuje se da će biti spremna za emitiranje početkom sljedeće godine”, kazala je urednica serije Zinka Kiseljak. (N.K.)
Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

Najčitanije iz rubrike