TvObzor
ZAVRŠENO SNIMANJE NOVE HRT-OVE DRAMSKE SERIJE “NESTALI”

Četiri epizode o šest hrvatskih vojnika ostalih iza neprijateljskih crta
Objavljeno 5. srpnja, 2019.
Scenarist serije je Joško Lokas, a redatelj Kristijan Milić, u čijem se redateljskom opusu ističe nekoliko važnih filmova ratne tematike poput “Živi i mrtvi” i “Broj 55”

Proteklog tjedna u nekadašnjoj tvornici glinice u Obrovcu završilo je snimanje nove dramske serije "Nestali", koju za Hrvatsku radioteleviziju proizvodi neovisni producent "Clinica studio".

Serija "Nestali" u četiri epizode donosi priču o šest hrvatskih vojnika, koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije, ostali iza neprijateljskih crta odsječeni od ostatka svoje jedinice. Duboko u neprijateljskom teritoriju jednim će nepromišljenim potezom pretvoriti svoj povratak u nemoguću misiju. Glavni junaci priče pokušavaju pronaći put kući, a pritom se prisjećaju života koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi.

Scenarist serije je Joško Lokas, a redatelj Kristijan Milić, u čijem se redateljskom opusu ističe nekoliko važnih filmova ratne tematike (Živi i mrtvi, Broj 55, suradnja na projektu General). U glavnim ulogama šest hrvatskih vojnika su: Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindić i Filip Križan. U ostalim ulogama gledatelji će imati prilike vidjeti Marinka Prgu, Tarika Filipovića, Sandru Lončarić, Mariju Škaričić, Nikšu Butijera, Enisa Bešlagića, Enesa Vejzovića i mnoge druge.

"Scenarij je vrlo inspirativan, a lik kojeg glumim samo je jedan od šest likova koje treba promatrati kao jedan u zanatskom i dramaturškom smislu. To kod snimanja filma nije uobičajeno i zato je snimanje ove serije veliki izazov", rekao je Goran Navojec. Naglasio je kako je suradnja s redateljem Kristijanom Milićem izuzetno dobra. "Mi smo već prije surađivali na filmu "General". Kristijan je jako dobar redatelj i jako staložen, što je važno kada svakog dana na snimanju ima posla sa šest pripadnika izviđačko-diverzantske postrojbe", dodao je.

"Za ovu ulogu spremao sam se od početka godine i mogu reći da je to bio poseban izazov te jedno lijepo glumačko i životno iskustvo. Tijekom cijelog snimanja atmosfera na setu bila je odlična, a posebno bih istaknuo suradnju s redateljem, koji je od svakog glumca uspio izvući ono najbolje", kazao je nakon snimanja glumac Filip Križan.

Serija "Nestali" progovara o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šest glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama, ljudima koji su u ratu postali svjesni važnosti prijateljstva i žrtvovanja.

“Serijom ‘Nestali‘ HRT želi dati doprinos obilježavanju 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, kojom su oslobođena okupirana područja, ključne akcije koja je dovela do kraja Domovinskog rata. Serija je u cijelosti snimljena u eksterijerima zadarskog zaleđa, a očekuje se da će biti spremna za emitiranje početkom sljedeće godine”, kazala je urednica serije Zinka Kiseljak. (N.K.)
Možda ste propustili...

40 YEARS OF HITS WORLD TOUR 2020

Simple Minds 13. srpnja na stadionu Šalata

OMILJENA KLAPA U SPLITU, KONCERT RIŠPETA U SPALADIUM ARENI

Uskoro će ostvariti jedan od najljepših snova, na oduševljenje svih obožavatelja