Sport
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH

Osječki odbojkaši i odbojkašice na završnici
Objavljeno 3. srpnja, 2019.
Veliki HPB turnir u odbojci na pijesku 23. Plazma Sportskih igara mladih održan je na SRC-u Klasje u Slavonskom Brodu, gdje se igralo u kategoriji 2004. godine i mlađi u muškoj i ženskoj konkurenciji. A na Klasju su najviše uspjeha imali sastavi iz Osijeka.

U konkurenciji odbojkaša u prvom polufinalu susretu ekipa Murse je svladala Dernek sa 2:0, a u drugom je polufinalu Osijek bio bolji od Ludih Gringosa s 2:0. U osječkom finalu nije bilo previše neizvjesnosti, "mursaši" su s 2:0 nadigrali sugrađane i izborili mjesto na završnom turniru. No na završnicu u Split ide i Osijek kao finalist slavonskog dijela turnira.

Kod odbojkašica ekipa ‘‘M&M Osijek‘‘ je u poluzavršnici svladala s 2:0 KOP Retfalu, a Osijek je bio bolji od sastava Školske, također, s 2:0. U finalu je M&M Osijek bio bolji od sastava Osijeka s 2:0.

Nakon utakmica u Slavonskom Brodu poznato je da su ekipe M&M Osijek, Osijek, te MOK Mursa i Osijek izborile mjesto na završnom turniru Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u kolovozu u Splitu. Pobjednici državne završnice će pak sudjelovat na međunarodnom finalnom turniru koji će se također igrati u Splitu, i to krajem kolovoza.

U središtu Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da druženjem i sportom promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiteljima današnjice. Inače, Plazma Sportske igre mladih najmasovnija su amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku školarcima da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunski organiziranim natjecanjima u deset sportova (mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u tri države, u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, a kulminacija svega bit će međunarodna završnica u Splitu.
M. Kokaj