Osijek
OBNOVA U TVRĐI

Kraj radova na Trgu Vatroslava Lisinskog do početka listopada
Objavljeno 3. srpnja, 2019.
Radovi na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi ulaze u završnu fazu te se sve više naziru konture budućeg izgleda trga. Iako je rok završetka radova kraj 2019. godine, prema riječima Vladimira Iličića, direktora tvrtke Monte-Mont, koja je izvođač radova, oni će biti gotovi i prije.

"Ništa nije sigurno, uvijek se može dogoditi nešto nepredviđeno, no trenutačno se čini da će radovi biti gotovi do početka listopada", poručuje Iličić.

Prilikom jučerašnjeg obilaska gradilišta imali smo priliku vidjeti kako radnici pločama oblažu površinu trga, a Boškovićeva ulica već je u cijelosti popločena. Uređuje se i dvorište Stare pekare unutar koje su, pak, u tijeku završni radovi. Oblažu se podovi, provode instalaterski radovi, fina montaža te će uređenje pekare, najavljuje Iličić, biti gotovo i prije samog trga.

Projekt obnove austrougarske vojne pekarnice unutar pojedinačno zaštićenog kulturnog dobra te Trga Vatroslava Lisinskog vrijedan je 66 milijuna kuna, od čega je 52 milijuna financirano iz fondova Europske unije.

Nakon nedavnog završetka obnove Trga i Stare pekare Tvrđa će dobiti zaista reprezentativan prostor kulturno-društvene namjene koji će biti domaćin brojnim manifestacijama, poput Osječkog ljeta kulture, Osječkog ljeta mladih, Urban festa i brojnih drugih priredbi.

U prizemlju Stare pekare nalazit će se restoran i dvije konferencijske sale. Na prvom će katu biti hostel, na drugom prostori za edukativne i kreativne radionice, boksovi za co-working prostor, arhiva, garderoba i drugi sadržaji, a u potkrovlju će se nalaziti velika konferencijska dvorana sa 150 mjesta. I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

Ovisnost o kanabisu ne smatraju problemom

2

STUDIJA O ENERGETSKOJ OBNOVI ZGRADA ŽUPANIJE

Ušteda energije i 70 posto

3

PRVA GODINA RADA OSJEČKOG UREDA

Osobe s invaliditetom obratile su se uredu gotovo 1300 puta