Mozaik
NEKI OD NAJVEĆIH HITOVA BEATLESA

Objavljen je soundtrack filma "Yesterday"
Objavljeno 3. srpnja, 2019.
Oscarom nagrađen redatelj Danny Boyle i scenarist Richard Curtis glavni su kreativni pokretači vizije iz koje je nastao film ‘‘Yesterday‘‘, rock‘n‘roll komedija o glazbi, životu i prijateljstvu koja daje hommage sastavu The Beatles, jednom od najvećih bendova svih vremena. Na soundtracku filma našli su se neki od njihovih najvećih hitova, a otpjevao ih je Himesh Patel, koji u filmu ‘‘Yesterday‘‘ tumači glavnu ulogu. Hrvatska publika soundtrack filma može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu, a fizičko izdanje dostupno je u prodaji. Za soundtrack filma zaslužan je producent, skladatelj i dobitnik Zlatnog globusa Daniel Pemberton. On je kreirao soundtrack koji odražava radnju filma i istovremeno može biti zasebno slušalačko iskustvo.


- Ovaj film dokazuje kolika je moć pjesama. Glazba mijenja svijet, ljudi se s njom poistovjećuju - kaže Pemberton.


Pjesme legendarnog sastava koje su se našle na soundtracku otpjevao je Himesh Patel, talentirani glumac kojemu je u filmu pripala glavna uloga. Mladom je Britancu to bila velika čast, posebice zato jer je od malih nogu veliki obožavatelj legendarnog rock-sastava.


- Ostali smo vjerni originalnim verzijama pjesama, istovremeno ih interpretirajući na vlastiti način. Mislim da će u ovom filmu uživati i mlađe generacije koje se još nisu susrele s glazbom The Beatlesa i njihovi fanovi. U tome je čarolija njihovih pjesama - kaže Patel.
Film ‘‘Yesterday‘‘ donosi priču o Jacku Maliku, čiji snovi o profesionalnoj glazbenoj karijeri svakim danom sve više blijede. Nakon što se na neobjašnjiv način nađe u svijetu u kojemu nitko nije čuo za Beatlese, Jack pomoću njihove glazbe postaje popularan. Film je u redovitom programu i u svim hrvatskim kinima. T.K.
Možda ste propustili...

ZBOG FLOYDOVE SMRTI MTV ZAMRAČIO EKRANE ŠIROM SVIJETA

Beyonce: Osjećate se beznadno zbog rasizma koji se upravo sada događa u Americi

POČELA JE S EMITIRANJEM 2000. GODINE

Nova TV proslavila 20 godina postojanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana