Dome slatki dome
DIZAJN NEOS

Ugodno prirodno radno okruženje
Objavljeno 4. srpnja, 2019.
Dizajnirana je custom-made rasvjeta za obje etaže, a posebno su za ovaj prostor oblikovani elementi polica, recepcijskog pulta

Neos, svjetski nagrađivana Data Analytics kompanija koja se bavi naprednom analitikom, razvojem aplikacija i primjenom Cloud rješenja za velike globalne tvrtke, okrunila je svoj višegodišnji rast novim prostorima ukupne površine od 1100 m2 na dvije etaže poslovne zgrade u Zagrebu.


Kako bi stvorili funkcionalan radni prostor i ugodnu atmosferu, kreativni tim studija Brigada krenuo je od toga kako će se prostor koristiti. U samom Neosu izražena je potreba za zajedničkim mjestom susreta, što zbog zaposlenika koji kao konzultanti rade na drugim lokacijama i povremeno dolaze u ured, što zbog suradnika koji nazoče različitim edukacijama i radionicama koje tvrtka organizira. Klijenti i posjetitelji također zahtijevaju prostore za sastanke i druge zajedničke aktivnosti.‘‘Jedinstveni kreativni koncept temelji se na ideji gravitacije koja simbolizira okupljanje svih zaposlenika u ovom uredskom prostoru, ali isto tako i znanja te tehnologija humaniziranim pristupom radu i životu‘‘, istaknuo je Dominik Cergna iz Brigade. Novi uredi projektirani su na način da putanje kretanja kolektivnim prostorima potiču i osnažuju susretanje i druženje uz rad te omogućavaju osjećaj pripadnosti tvrtki. Reprezentativne zone na gornjoj etaži, poput recepcijskog pulta, police s nagradama i posebno izdvojenog, ostakljenog i osvijetljenog prostora koji sadrži Oracle Engineered sustav, imaju funkciju komunikacije imidža tehnološke naprednosti i visoke razine profesionalnosti, znanja i kvalitete koji karakteriziraju ovu tvrtku. Tu se nalazi i prostrana terasa u zelenilu i drvenom deckingu s jedinstvenim pogledom na grad.

Također, dizajnirana je custom-made rasvjeta za obje etaže, a posebno su za ovaj prostor oblikovani elementi polica, recepcijskog pulta, okruglih tepiha te ormarići za sve zaposlenike, kuhinje i stolovi.J.Kn.


Multifunkcionalne dvorane
Postavke interpretirane u arhitekturi interijera omogućuju da određene prostorije mogu poprimiti nekoliko funkcija koje služe stalnom ili privremenom radu, kolaboraciji i interakciji zaposlenika. Dvije manje dvorane za sastanke mogu postati jedna velika predavaonica i zajednički prostor za druženje, a veliki dio gornje etaže s kuhinjom, blagovaonicom, prostorijom za igre, terasom, lounge sjedenjem i predavaonicom namijenjen je isključivo zaposlenicima.Korišteno je mnogo zelenila u vidu pregrada među zonama, a materijali koji se pojavljuju u prostoru ugodni su i kvalitetni za boravak, učinkoviti rad i interakciju zaposlenika.
Možda ste propustili...

LAKO PODNOSE NISKE TEMPERATURE I SNIJEG

Ukrasni kupus i kelj efektni u grupama

ULAGANJE U ODRŽIVOST

Minimalistički dizajn

Najčitanije iz rubrike