Autoglas
PU OSJEČKO-BARANJSKA

Tijekom vikenda 150 prekršaja u prometu, 11 vozača pijano
Objavljeno 2. srpnja, 2019.
Pijani vozači, i oni koji su odbili alkotest, odvedeni su na triježnjenje

Prometni policajci uvijek će imati posla u Osječko-baranjskoj županiji. Samo tijekom proteklog vikenda, tijekom svog postupanja, evidentirali su 150 prekršaja u prometu. Na području PU osječko-baranjske prometni su policajci zaustavili 11 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (osam vozača automobila, dva vozača bicikla te jedan vozač motocikla).

Osim vožnje u pijanom stanju, policajci su evidentirali još 139 prekršaja, od čega 51 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 55 ostalih prekršaja. Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 30. lipnja u 12.05 u Reisnerovoj ulici u Osijeku kada su zaustavili 35-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,40 grama po kilogramu. Policija je izvijestila kako se u petak u Belom Manastiru dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake ozljede. Kod 67-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao biciklom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,06 grama po kilogramu. Vozač je odveden na triježnjenje.

U 15.10 u subotu u Erdutu se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake ozljede. Kod 59-godišnjaka, koji je upravljao automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,77 grama po kilogramu. Istoga dana u 17 sati u Waldingerovoj ulici u Osijeku policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je odbio alkotestiranje te je uhićen. U nedjelju u 2.35, policajci su zaustavili automobil kojim je upravljao 20-godišnjak uz prisutnost 1,14 promila alkohola u krvi. Istoga dana u 22.50 u Tenji se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Kod 26-godišnjaka, koji je upravljao automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 0,81 grama po kilogramu. I on je odveden na triježnjenje.

Milan Bugarić
Pojačana kontrola i kod Sl. Broda
Policija je tijekom vikenda pojačano nadzirala promet i u Brodsko-posavskoj županiji. Policajci su zabilježili 150 prebrzih vožnji. Najveća brzina, od 200 km/h, utvrđena je na autocesti A3 u nedjelju u 3.40 sati. Policijski presretač zaustavio je BMW kojeg je vozio 66-godišnjak. U Bukovlju je pak brzinom od 104 km/h, BMW-om jurio 23-godišnji vozač.