Osijek
BIKEOS FESTIVAL

Spretnost u vožnji, obilje zabave, kviz znanja o Osijeku...
Objavljeno 30. lipnja, 2019.
Ukupni pobjednik BikeOS olimpijade koja se održavala na Trgu slobode u sklopu festivala je Željko Matković

Željko Matković ukupni je pobjednik BikeOS olimpijade koja se održavala u subotu tijekom Urbanog bike festivala Osijek, a za nagradu je osvojio bicikl. Za sudjelovanje na BikeOS olimpijadi prijavilo se 50-ak sudionika i oni su, osim svoga biciklističkog znanja i spretnosti u vožnji, morali pokazati i vještinu popravka bicikla, odnosno znati odgovore na pitanja iz poznavanja Osijeka i njegovih znamenitosti te posebnosti.

- Poučeni iskustvom prvoga BikeOS-a koji se pokazao itekako uspješnim, odlučili smo u suradnji s Gradom Osijekom, ali i Tržnicom d.o.o. održati drugi BikeOS koji je također okupio brojne sudionike. Tijekom festivala Turistička zajednica grada Osijeka promovirala je biciklističku kartu grada Osijeka, a drago nam je da se na našu turističku vožnju odazvalo nešto manje od 20-ak biciklista koji su za oko sat i pol vožnje biciklom upoznavali elementarnu povijest našega grada - pojasnio je Siniša Maurus, stručni suradnik i informator u TZ Osijek.

A za cijelo vrijeme Urbanog bike festivala Osijek, koji se održavao na Trgu slobode već od 18 sati, za posjetitelje i sve ljubitelje vegetarijanske i veganske prehrane kuhali su i pripremali vegetarijanske specijalitete djelatnici Vege lege. Bilo je tu raznih ukusnih i zdravih zalogajčića, ali i shakeova koji su, kako se moglo vidjeti, bili traženi cijelo vrijeme održavanja Urbanog bike festivala Osijek.

Jedan od idejnih začetnika BikeOS festivala je i dogradonačelnik Boris Piližota koji nije propustio posjetiti ovaj događaj koji je na Trg slobode privukao brojne generacije.

- U raznovrsne programe tako je jednostavno "ubicikirao" i BikeOS, drugi ovogodišnji festival biciklizma.
Bicikl je nama Osječanima stil života pa je BikeOS posve upotpunio ljetna događanja i uz Osječko ljeto kulture te Osječku ljetnu noć u punom svjetlu pokazao koliko života u Osijeku zapravo ima - rekao je dogradonačelnik
Piližota.

Marija Mihelić
TKO SU NAJPOZNATIJI OSJEČKI KRVOPIJE?
U turističkom dijelu kviza za sudionike prvo mjesto pripalo je Sari Matijevć, a u dijelu o spretnosti na Olimpijadi priređenoj tijekom Festivala pobjedu je odnio Željo Matković koji je i ukupni pobjednik. Najbolje znanje iz propisa u prometu pokazala je Snježana Šakić Bukić.

Inače, sama teorijska pitanja bila su više nego šaljiva. Naime, jedno od pitanja bilo je tko su poznati osječki krvopije. Uz ponuđene odgovore, dakako, gotovo stopostotno sudionici su odgovarali komaraci, no bilo je i raznih šaljivih odgovora, što je, jednim dijelom, bio i cilj ovog zanimljivog festivala.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike