Tehno
TVRTKA SAMSUNG

Onyx Cinema LED zaslon preoblikuje kinodoživljaj u Europi i diljem svijeta
Objavljeno 28. lipnja, 2019.

Tvrtka Samsung predstavila je na CineEurope 2019. svoju najnoviju inovaciju - Samsung Onyx Cinema LED zaslon, prvi svjetski LED kinozaslon s DCI certifikatom. Trenutno dostupan u tri veličine (5 metara, 10 metara i 14 metara), Samsung Onyx Cinema LED zaslon pruža vizualnu kvalitetu, tehničke performanse i pouzdanost izvan tradicionalnih operacija baziranih na projektorima. Uz 4K model koji je certificiran od DCI kao prvi svjetski LED kinozaslon, Samsung Onyx zaslon donosi visoku kvalitetu i visoku dinamičnost (HDR) slike na velikom ekranu za zadivljujući i živopisan sadržaj.

„Izuzetno smo ponosni na našu najnoviju inovaciju i Samsung Onyx tehnologiju. S Onyx Cinema LED zaslonom korisnici će moći uživati u pojačanom doživljaju gledanja uz kvalitetu slike svjetske klase, poboljšani omjer kontrasta i dublje crne boje. Posvećeni smo pružanju najboljeg korisničkog iskustva s bogatijim sadržajima koji će korisnike uroniti u svaku scenu”, rekao je Seog-gi Kim, izvršni potpredsjednik tvrtke Visual Electronics u tvrtki Samsung Electronics.

Samsung je najavio postavljanje najnovijeg kinozaslona na četiri nove lokacije u Europi. Čak dva zaslona bit će postavljena u Odeon Multicines u Španjolskoj. Plaza de Armas (Sevilla) bit će prva lokacija koja će se otvoriti u rujnu 2019. s 10-metarskim zaslonom, nakon čega slijedi lokacija CC San Vicente (Alicante) s prvim 14-metarskim zaslonom u Europi, koja će svoja vrata otvoriti do listopada, a instaliran je prvi zaslon od 14 metara u Europi. Također, postavljanje prvog 10-metarskog zaslona u Velikoj Britaniji i Irskoj započet će u rujnu 2019. godine, a prvi petmetarski Onyx Cinema LED zaslon u Rumunjskoj bit će postavljen do kraja 2019. godine. Samsung Onyx tehnologija donosi najbolje od vizualnih inovacija u kinoindustriju. Kao vodeća svjetska tvrtka za digitalna rješenja, Samsung svoje zaslone oprema vodećim komponentama koje rade bez problema i pružaju korisnicima poboljšano iskustvo gledanja na globalnoj razini.

Inspiriran istoimenim dragim kamenom, Samsung Onyx aludira na sposobnost prikaza kino sadržaja s istinskim, dubokim i realističnim crnim bojama. U kombinaciji s povećanim omjerom kontrasta i specijaliziranim postavkama niskih sivih tonova, ovaj zaslon prikazuje svjetliji bogatiji sadržaj uz koji se gledatelji osjećaju kao dio svake scene.

Uz to, tvrtka Samsung drži svoju lidersku poziciju, mjereno prema prodaji, već desetu godinu zaredom. Prema podacima koje je nedavno objavio IHS Markit, vodeći pružatelj podataka o tržištu digitalnog oglašavanja, Samsung je vodeći brend u ovoj industriji još od 2009. M.Režić