Kultura
DRAMSKI PROGRAM

Duži, bogatiji, kvalitetniji?
Objavljeno 27. lipnja, 2019.

Stanovnici grada Osijeka i šire regije uvijek dobro reagiraju na svaki pomak u kulturnoj ponudi, a s obzirom na ovogodišnji program, čini se kako novi OLJK još jednom neće razočarati, pogotovo kada se uzme u obzir povećanje u trajanju, lokacijama i broju pripremljenih programa.

Dramski program koji se svojom formom i sadržajem nekako sam po sebi nameće kao primarni interes posjetitelja, ponovno kao temelj nudi tri premijerna naslova domaćih snaga: praizvedbu Doljnjodravska 11 Drage Hedla (Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, režija Zlatko Sviben); praizvedbu Buđenja Brada Bircha (Gradske galerije Osijek, redateljica Aida Bukvić) te dječju predstavu Trojica u trnju Pavla Pavličića (Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, redatelj Nikola Zavišić).

Premijera Doljnjodravske 11 u ambijentalnoj inačici održat će se ispred bivšeg ribarskog doma u Donjem gradu. Buđenje, Brada Bircha donosi aktualnu priču o dvoje mladih ljudi koji pod pritiskom potrošačkog društva polako pucaju i prelaze u svojevrsni lirski, vlastiti svijet. Premijera dječje predstave Troje u trnju je kriminalistička/pustolovna avantura na koju će nas povesti glavni junaci u potrazi za uzbuđenjima koja počinju s nestankom njihova prijatelja.

Ostatak bogatog programa obilježen je žanrovski različitim predstavama poput komedije Ive i Vinka Brešana Kako je počeo rat na mom otoku (Gradsko dramsko kazalište Gavella i Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku), humorne drame Elling (Gradsko satiričko kazalište Kerempuh), komedije Voliš li me? (Zagrebački glumački atelje i Teatar Exit), komedije Brodolomke (Koprodukcija Ludens Teatra i Kazališta Moruzgva), komedije Zaljubljeni Shakespeare (Zagrebačko gradsko kazalište Komedija i Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu)...

S obzirom na predstavljeni program OLJK-a, čini se kako nas ove godine čeka duži, bogatiji i kvalitetniji program koji je vjerna publika zasigurno zaslužila, a hoće li tome biti tako prosudit će najvjerniji i najkritičniji suputnik – publika.

Alen Biskupović
Možda ste propustili...

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

Najčitanije iz rubrike