Dome slatki dome
DIZAJN

Ljetni detalji su uvijek vedri
Objavljeno 27. lipnja, 2019.
Igra bojama iz plave palete nije samo za hrabre nego za sve koji žele čari ljeta

Ljetni detalji su vedri s istaknutim koloritom te kao takvi ne mogu ostati nezapaženi u prostoru. Igra bojama, namještajem i detaljima stvorit će ugodan stambeni ambijent prožet ljetom i euforijom koje ono nosi, a unošenje morskih ugođaja dodatno će začiniti cijelu interijersku priču.

Tipična boja ljeta je plava. Plavo nebo i plavo more stvaraju asocijacije koje pobuđuju ugodne i osvježavajuće osjećaje u svakom pojedincu. Osim toga, plava boja umiruje, pa je preporučljiva za spavaće i radne sobe, ali i dječje u kojima se boravi i uči. Plavetnilo se bojom zidova, namještaja i dekorativnih tkanina nameće kao vrlo dominantan element prostora upravo zbog ugode koju stvara i asocijacija koje pobuđuje.

Opuštajuće
Igra bojama iz ove palete nije samo za odvažne i hrabre nego i za sve one koji žele osjetiti čari ljeta, ugodnu i opuštajuću atmosferu, te ljepotu prostora koju može kreirati plava boja u interijeru. Poigravanje nijansama može stvoriti vrlo dinamične prostorne efekte, posebice atraktivne pojedincima koji od plave boje očekuju dualne efekte – opuštajuće i stimulirajuće. Plava boja namještaja izazovna je svakom pojedincu, a namještaj ovakvih boja može biti prisutan u svim prostorijama doma.

Dnevni boravak idealno je okruženje za unošenje plave boje i ljetnih morskih detalja, koji će potpuno transformirati prostor u oazu za uživanje. Plava se boja namještaja može pojaviti na različite načine, a, ovisno o odabranoj kombinaciji, pojačat će se ili smanjiti vizualni doživljaji i ugođaji koje stvaraju njezine različite nijanse.

Kombinacije
Komode, klub-stolići, ormarići ili police mogu se izvoditi kao puni elementi u plavoj boji ili kombinirati s drugim materijalima – staklom, drvom ili metalom - te tako tvoriti vrlo interesantna dizajnerska rješenja. Prostor ispunjen ovakvim komadima namještaja idealno je upotpuniti ljetnim detaljima poput podnih prostirki od bambusa, slikama s motivima ljeta, ukrasnim predmetima s odsjajem sedefa, školjkama, dekorativnim jastučićima vedrih boja te dekoracijama s motivima vode. Dio površine zida ili poda može biti popločan kamenom, koji je prema svojoj vrsti i načinu slaganja tipičan za podneblje u kojemu živite.
Monika Galović Rolich, dipl.ing.arh.
Dizajn
plavi interijeri
Primijeniti više boja
Dječje sobe uvijek su vesele i razigrane pa će primjena plave boje u igri svjetlijih i tamnijih nijansi stvoriti dinamičnost primjerenu njihovoj dobi. U dječjim je sobama preporučljivo primijeniti više boja kako bi se stvorila ugodna stimulirajuća sredina te se plava može kombinirati s bijelom, žutom, crvenom, zelenom narančastom, tirkiznom itd.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna