Sport
COPA AMERICA

Urugvaj dobio Čile i izbjegao Kolumbiju u četvrtfinalu
Objavljeno 25. lipnja, 2019.
Odigrane su i posljednje utakmice po skupinama na Copa Americi koja se održava u Brazilu, nakon kojih su poznati svi parovi četvrtfinala. Rasplet skupine C donio je odluku o pobjedniku te skupine, ali i konačnu potvrdu koje su dvije reprezentacije kao trećeplasirane prošle dalje.


Na stadionu Maracana u Riju de Janeiru Urugvaj je svladao do tada maksimalni Čile s 1:0 te tako osvojio prvo mjesto skupine sa sedam bodova, dok će Čile u četvrtfinale kao drugoplasirani. Jedini je pogodak u 82. minuti postigao Edinson Cavani udarcem glavom s desetak metara te se tako "osvetio" istom suparniku za poraz u četvrtfinalu Cope 2015. kada je bio isključen nakon što je reagirao na Jarino "ličko rukovanje". Urugvaj je pobjedom za suparnika u četvrtfinalu dobio Peru, dok će branitelj naslova igrati protiv Kolumbije koja je jedina do sada upisala sve tri pobjede.


- Bio je to žestok i borben susret u kojem nitko nije ostavljao previše prostora suparniku. Mi smo se u tome snašli malo bolje od suparnika i na kraju zasluženo dobili - rekao je izbornik Urugvaja Oscar Tabarez. Slično razmišlja i njegov kolega na klupi Čilea Reinaldo Rueda.


- Bez dvojbi ovo je bila vrlo izjednačena utakmica. Znali smo kvalitete Urugvaja i njihov uigran sustav igre te da su posebno opasni u zračnim dvobojima. Unatoč porazu, mislim da smo igrali dobro te pokazali karakter i disciplinu - smatra Rueda.


U drugom ogledu ove skupine Ekvador i Japan u Belo Horizonteu tražili su pobjedu koja bi ih odvela u nokaut-fazu, bar kao trećeplasiranu momčad, no remijem 1:1 na kraju su se obje reprezentacije oprostile od natjecanja. Japan je poveo u 15. minuti pogotkom Nakajime, a u 35. izjednačio je Mina. Tako će kao trećeplasirane u četvrfinale ići Peru iz skupine C s četiri boda te Paragvaj (B) s dva, dok je Japan otpao s dva boda, jer ima lošiju razliku pogodaka od Paragvaja.

U četvrtfinalu sastaju se Brazil - Paragvaj (28. lipnja, u 2.30 sati, prema hrvatskom vremenu), Venezuela - Argentina (28. lipnja, 21 sat), Kolumbija - Čile (29. lipnja, 1 sat) i Urugvaj - Peru (29. lipnja, 21 sat). G. Roguljić
Prvi četvrtfinalni susret igraju Brazil i Paragvaj u noći između četvrtka i petka prema hrvatskom vremenu
Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike