Regija
SLAVA DLESK PROSLAVILA STOTU:

Bilo mi je teško, ali sada uživam
Objavljeno 25. lipnja, 2019.
NAŠICE - Na imanju obitelji Resler, uz pjesmu, cvijeće, darove i torte, baka Slava Dlesk iz Našica, zajedno sa svojom obitelji i rodbinom te gostima, proslavila je 100. rođendan. Proslavi su se pridružili i zamjenik gradonačelnik Hrvoje Šimić, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba te predstavnici Udruge Zagoraca Kaj Našice, koji su slavljenicu iznenadili štrukljima koje je pripremila članica Irena Krušlin iz Velimirovca. Naime, baka Slava je rodom iz Hrvatskog zagorja, iz okolice Bednje, a u Slavoniju se doselila poslije 1945. godine. U mladosti je voljela peći, ali i jesti štruklje.

Među čestitarima su bile i učenice 7.d razreda Osnovne škole kralja Tomislava Našice i njihova razrednica Đurđica Mašić. Sedmašice su slavljenici čestitale na svoj način – pjesmama koje su razveselile baku Slavu, a posebno pjesma "Moja diridika".

Našički dogradonačelnik Hrvoje Šimić, uz čestitke za troznamenkasti rođendan, slavljenici je zaželio dobro zdravlje te da se i iduće godine zajedno uživa u ovako lijepoj atmosferi.

- Od srca vam čestitam ovaj veliki jubilej te vam želim da vas dobro zdravlje i dalje prati - rekao je Šimić, koji joj je uručio buket ruža.

Vitalna baka Slava poželjela je gostima zdravlje i sreću te da dožive godina koliko i ona.

Kako se vidjelo, slavljenica je vedra i društvena osoba. Nazdravljala je vinom, pjevušila i uživala u rođendanskoj proslavi. Inače, baka Slava ponosna je majka troje djece te baka, prabaka i šukunbaka.

Unatoč stoljeću iza sebe, dobrog je zdravlja, puno spava, a još uvijek se redovito prošeće dvorištem. Od televizijskog programa, kaže, gleda samo prijenos nedjeljne mise. Do prošle godine je obrađivala vrt.

- U životu mi je bilo teško, ali zato sada uživam sa svojima - poručila nam je simpatična slavljenica. S. Fridl
Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

Najčitanije iz rubrike