Regija
VELIKA SVEČANOST ZA VALPOVAČKU ŽUPU

Nadbiskup posvetio oltar i blagoslovio župni dom
Objavljeno 25. lipnja, 2019.
VALPOVO - Na Dan državnosti RH tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu nadbiskup đakovačko-osječki, mons. Đuro Hranić, u nazočnosti velikog broja svećenika, vjernika i dobročinitelja posvetio je glavni oltar te blagoslovio nedavno obnovljeni župni dom.

Kako je naglasio nadbiskup Hranić, posvetom oltara u koji su ugrađene relikvije svetog Leopolda Bogdana Mandića zaokružen je proces obnove crkvenih objekata koji u Valpovu traje već godinama, a izrazio je i zadovoljstvo što je nakon dugih pregovora konačno pronađeno rješenje za obnovu zgrade župnog doma, koja ima status zaštićenog spomenika kulture, a koju su između ostalih pomogli Županija osječko-baranjska, Grad Valpovo te brojni dobročinitelji.

Obnova župnog doma – starog dijela počela je u rujnu 2014. godine, a gradnja prostora za kuhinju, blagovaonicu i pomoćne prostorije završena je u studenome 2015. U 2016. godini nastavljena je obnova unutarnjih prostora u prizemlju župnog doma, uređen je okoliš crkve i župnog doma s opločenjem staza i prilaza, navodnjavanjem travnjaka i rasvjetom dvorišta. U rujnu 2016. počela je obnova pročelja župnog doma s južne, istočne i sjeverne strane, a u sljedećim je godinama završena obnova zapadnog pročelja doma (ulična strana), unutarnjih prostora prvog kata te uređenje dvaju apartmana za stanovanje - jedan za župnog vikara, drugi za potrebe župe. L.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike