Sport
SP NOGOMETAŠICA

Švedska i SAD u četvrtfinalu
Objavljeno 25. lipnja, 2019.
Utakmicama Italija - Kina i Nizozemska - Japan sinoć je kompletirana osmina finala na Svjetskom prvenstvu nogometašica koje se održava u Francuskoj. Svoje mjesto u četvrtfinalu izborili su Švedska i SAD, nakon pobjeda protiv Kanade, odnosno Španjolske.


Šveđanke su prolaz među najboljih osam reprezentacija izborile minimalnom 1:0 pobjedom protiv Kanađanki na pariškom Parku prinčeva, a jedini je pogodak postigla Stina Blackstenius u 55. minuti. Kanađanke su u 70. minuti propustile kazneni udarac, kada je vratarka Hedvig Lindahl obranila pokušaj Janine Beckie. Aktualne svjetske prvakinje Amerikanke porazile su u Reimsu Španjolsku 2:1, zahvaljujuću Megan Rapinoe koja je u 7. i 75. minuti realizirala kaznene udarce. U međuvremenu je Jennifer Hermoso (10) zabila za izjednačenje, što je bio prvi pogodak kojeg su Amerikanke primile na ovom prvenstvu. SAD će u četvrtfinalu u petak u Parizu na Parku prinčeva igrati protiv domaćina Francuske, dok će dan kasnije Švedska u Rennesu igrati protiv Njemačke.
Još se ne stišava bura nakon susreta osmine finala Engleska - Kamerun (3:0), zbog kojeg je FIFA pokrenula istragu protiv Kamerunki. One su nezadovoljne suđenjem u jednom trenutku gotovo napustile susret, optuživale su kinesku sutkinju zbog rasizma, nazivajući da je ovo "bijelo SP", a kazne bi ih mogle sustići i zbog pljuvanja engleske igračice, kao i grubih nasrtaja na njih. G.R.


Goran Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana