Regija
DAN DRŽAVNOSTI RH

Počast poginulima za domovinu
Objavljeno 24. lipnja, 2019.

SLATINA
Prigodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske u Slatini je upriličena svečanost polaganja vijenaca i upaljenih lampiona kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a potom i uz Križ mučenika na Gradskom groblju.
Na spomen-ploči podno križa upisano je da na gradskom groblju u Slatini počivaju stotine hrvatskih sinova koji su u travnju 1944. položili živote za našu domovinu Hrvatsku. „Njihove su grobove preorali jugoboljševici i četnici u nakani da zauvijek izbrišu tragove njihova postojanja i njihove borbe. Neka ovaj križ bude spomen na sve one koji su dali živote za Hrvatsku u prošlom i u ovom Domovinskom ratu kao zalog naše hrvatske slobode.“
Ovih riječi i svih poginulih za hrvatsku domovinu sjetili su se i počast im odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, udruge Hrvatski domobran, izaslanstvo Grada predvođeno gradonačelnikom Denisom Ostrošićem i ostali građani. Molitvu na oba mjesta predvodio je sopjanski župnik vlč. Augustin Tašić.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

MKUD ORGANIZIRAO NOVU MANIFESTACIJU

Jesen vinkovačkih Mađara

POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA RAZVOJ PALIJATIVNE SKRBI U VPŽ-U

Olakšati život najteže oboljelima, pomoći članovima njihovih obitelji

NOVO KROVIŠTE, STOLARIJA, TERMIČKA IZOLACIJA

Uređuje se dom u Novim Mihaljevcima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana