Regija
AMATERSKO STVARALAŠTVO

Otvoreno je 51. Ljeto valpovačko
Objavljeno 23. lipnja, 2019.
VALPOVO - Koncertom HKUD-a Valpovo 1905. "Peškir nosim, njime se ponosim" u Centru kulture Matija Petar Katančić za vikend je počelo 51. Ljeto Valpovačko koje je otvorio gradonačelnik Matko Šutalo.

Ljeto Valpovačko, koje traje do 30. lipnja, organizirali su Ustanova za kulturne djelatnosti "Ante Evetović Miroljub", Turistička zajednica, Poduzetnički centar i Grad. Pokrovitelji su predsjednica RH, Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture i Osječko-baranjska županija. Posjetitelji su mogli uživati u izložbi stvaralaštva likovnih kolonija i radova osoba treće životne dobi u dvorcu Prandau-Normann i u nastupu KUD-a Tradicia (Nitra, Slovačka) i HKUD-a Harkanovci na Trgu kralja Tomislava. Koncert TBF-a zbog lošeg vremena je odgođen te će se održati 5. srpnja.

U nedjelju je nastup ŽVA Corona Sarajevo, VI Slama kup i koncert tamburaške škole Batorek iz Osijeka. Danas u 11 sati na trgu je nastup FA Zagreb - Markovac i FA CTK Varaždin, a u 20 sati pjevačkih zborova (nastupaju HPD Matija Petar Katančić Valpovo, VS Mursella Petrijevci, HPD Graničar Nova Gradiška). Sljedećih dana održat će se prikaz Grofovskog lova, čitanje knjige Valpovčice, koncert puhačkog orkestra DVD-a s gostima, Dječja smotra folklora, promocija 24. Godišnjaka te malonogometni i teniski turnir. Tu je i revija pjevača amatera u petak, a u subotu je koncert Divljih jagoda. Središnji dio manifestacije je u nedjelju, 30. lipnja. Sve završava koncertom Bosutskih bećara u 21 sat na Trgu kralja Tomislava. L.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike