Regija
U POVODU DANA OPĆINE

Druge Sportske igre okupile brojne branitelje u Crncu
Objavljeno 23. lipnja, 2019.
CRNAC - U povodu Dana općine Crnac u tom su mjestu održane su 2. Sportske igre branitelja, i to u organizaciji Udruge branitelje Crnac te pod pokroviteljstvom Općine.
Uoči otvaranja predstavnici braniteljskih udruga, sudionika ovih sportskih natjecanja, upalili su lampione na spomen-obilježju poginulim braniteljima, koje se nalazi u središtu mjesta. U uvodu otvorenja nazočnima se obratio predsjednik Udruge domaćina Siniša Horvat.


- Prije svega moram reći da sam doista presretan zbog odaziva ovako velikog broja branitelja na naše sportske igre koje su, kao i svake druge, način okupljanja i druženja nas branitelja i svih nas koji smo zajedno ratovali. Ovo je prilika da se zabavimo, popričamo i opustimo se te pokažemo da se još uvijek možemo itekako sportski natjecati. Hvala Općini Crnac i načelniku Mati Damjanu na velikoj potpori i podršci koju su iskazali – rekao je Horvat. Načelnik Mato Damjan službeno je otvorio sportske igre.


- Ovo su druge igre branitelja koje se održavaju na području naše općine, iako moram reći da smo i prije održavali braniteljske igre u Velikom Rastovcu, no bilo je logično da nakon osnivanja Udruge sve to skupa preselimo u Crnac i nadam se da će ove sportske igre postati dugogodišnja tradicija. Ovakve su igre potrebne i braniteljima i našim sumještanima, posebno mladim generacijama, da vide tko se to borio za njihovu današnju slobodu. Isto tako i ovaj je događaj dio naše zajedničke zadaće, a to je da se ne zaboravi Domovinski rat i svi hrabri branitelji koji su srcem i tijelom stali na branik Domovine – rekao je Damjan.


Na igrama su se branitelji okušali u tri discipline, i to viseća kuglana, elektronski pikado i streljaštvo. U disciplini viseća kuglana ekipno je slavila HVIDRA Virovitičko-podravske županije, druga je bila UHBDDR PP Orahovica 90./91. Orahovica, a brončana je bila HVIDRA Slatina. Od pojedinaca najuspješniji je bio Branko Zuanović, drugi Franjo Sterle, a treći Damir Krklec. U natjecanju u elektronskom pikadu u ekipnoj konkurenciji najprecizniji su bili branitelji udruge HVIDRA Orahovica, a srebrna medalja pripala je domaćinu, Udruzi hrvatskih branitelja Crnac, a bronca HVIDRA-i VPŽ. U ovoj disciplini pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Mato Bubaš, drugo Dragan Pavoković, a treće Mirko Bušljeta. U disciplini streljaštvo prvo mjesto ekipno pripalo je HVIDRA-i Slatina, drugo HVIDRA-i VPŽ, a treće U UHBDDR PP Orahovica 90./91.Orahovica. Kod pojedinaca najprecizniji je bio Dragutin Fišli, srebro je oko vrata stavio Viktor Bulava, a broncu Slavko Mađarić.
Nagrade i diplome najuspješnijima uručili su načelnik Mato Damjan i predsjednik HVIDRA-e te županijskog Odbora za branitelje Mato Bubaš.
Vladimir Grgurić
NA1045 Ied modiena mquerides est
Možda ste propustili...

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike