Osijek
DVA VELIKA GRADILIŠTA

Gundulićevu i promenadu okupirala mehanizacija
Objavljeno 24. lipnja, 2019.
Radovi u Gundulićevoj ulici mogli bi potrajati do kraja godine, a na promenadi bi trebali biti gotovi do rujna

Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže u Gundulićevoj ulici, trenutno najvećem osječkom gradilištu, u punom je jeku, zbog čega je dio te ulice, jedne od najprometnijih u gradu, već tjedan dana zatvoren za sav promet.

Buka bagera i ostale građevinske mehanizacije u sljedećih će šest mjeseci biti svakodnevica stanovnika tog dijela grada. Slična je situacija i uz najpopularnije osječko šetalište, promenadu, gdje je u tijeku gradnja biciklističke i trim-staze. Ta je investicija Grada Osijeka vrijedna četiri milijuna kuna, a trebala bi, prema riječima dogradonačelnika Borisa Piližote, rasteretiti promenadu na način da će jedan od najprepoznatljivijih osječkih brendova ubuduće biti namijenjen isključivo pješacima, a biciklisti i ostali rekreativci na raspolaganju će imati 1,5 kilometara dugu stazu koja će se protezati od spomenika Picassu do mosta dr. Franje Tuđmana.

Dvije faze u Gundulićevoj
U slučaju Gundulićeve ulice riječ je o radovima koji će se odvijati u dvije faze. Prva se odnosi na prostor od raskrižja s Rokovom do raskrižja s Ličkom ulicom, uključujući oba raskrižja, i trajat će tri mjeseca. Ono što je važno ponoviti, promet tim dijelom ulice bit će u cijelosti onemogućen, odnosno preusmjeren na susjedne ulice, sjeverno na Ulicu Andrije Hebranga, a južno ulicama Izidora Kršnjavoga, Poljskim putem i Sljemenskom. Također, za vrijeme trajanja zabranjeno je parkiranje na kolnicima u Hebrangovoj i Ulici Izidora Kršnjavoga.

- Riječ je o rekonstrukciji kanalizacijske i vodovodne mreže na dijelu Gundulićeve ulice od križanja s Rokovom do Kanižlićeve ulice (neposredno prije skretanja u Hebrangovu ulicu). Predmet zahvata je izrada dijela nove kanalizacije i rekonstrukcija postojeće kanalizacije te, isto tako, i rekonstrukcija postojećeg vodovoda, odnosno gradnja dijela nove trase vodovoda, jer sada vodovod prolazi samo neparnom, južnom stranom ulice - rekao nam je prije početka radova Josip Korajac, dipl. ing. građ. iz tvrtke GRAVIA, koja je izvođač radova, dodavši da će, nakon što završe prvu fazu, taj dio Gundulićeve kompletno sanirati i pustiti u promet.

U rujnu biciklistička
Što se tiče gradilišta na promenadi, ono bi trebalo biti zatvoreno početkom rujna ako vremenski uvjeti budu išli naruku radnicima Osijek-Koteksa, tvrtke koja izvodi radove. Nadamo se da do tada neće dodatno nastradati drvored lipa koje su za sada samo orezane (neke manje, neke više) kako bi bageri mogli nesmetano krčiti površinu uz najljepši osječki
zeleni pojas.

Iz gradske uprave ističu kako su radovi u Gundulićevoj ulici važan projekt koji će unaprijediti kvalitetu života stanovnika tog dijela grada te mole građane za razumijevanje tijekom izvođenja radova.

Ivan Alilović
IZMJEŠTENA SU GPP-ova STAJALIŠTA
Umjesto u Gundulićevoj ulici, autobusna će stajališta u idućih šest mjeseci biti u Hebrangovoj ulici (kod križanja s Rokovom), za liniju VIJENAC PETROVE GORE (KANIŽLIĆEVA ULICA) – JUG II – VIJENAC PETROVE GORE, odnosno Ulici Izidora Kršnjavoga (kod Dječjeg vrtića Potočnica) za linije VIJENAC PETROVE GORE – JUG II – VIJENAC PETROVE GORE i JOSIPOVAC - BIJELO BRDO - JOSIPOVAC.
Josip Korajac

tvrtka GRAVIA

Riječ je o rekonstrukciji kanalizacijske i vodovodne mreže na dijelu Gundulićeve ulice od križanja s Rokovom ulicom do Kanižlićeve ulice (neposredno prije skretanja u Hebrangovu ulicu)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike