Osijek
MUH IZ BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE POSJETIO OSIJEK

Oduševljeni ljepotama Tvrđe i gostoljubivim domaćinima
Objavljeno 23. lipnja, 2019.

Zabavljajući ponajprije sebe, jedna je razigrana ekipa vremešnijih gostiju u Osijeku doslovno razveselila istovrememo cijeli grad proteklog četvrtka uz glazbu i pjesmu kuda god su prošli obilazeći novootkrivenu destinaciju. Riječ je o umirovljenicima, ali našima, domaćima, koji su, usput rečeno, mnogo "nemirniji" od onih, uvijek nam dobrodošlih, stranaca pristiglih dunavskim kruzerima.

Bila je to ekipa iz autobusa daruvarskih tablica iz tamošnje Matice umirovljenika Hrvatske od kojih su neki i prvi put posjetili Osijek i stekli nova poznanstva s članovima Matice umirovljenika Osijeka, pa je palo obećanje da će u Osijek još poneki put zasigurno svratiti.

Već silazeći s busa, umirovljenike su iz Bjelovarsko-bilogorske županije, iz Đulovca, pratila dva glazbenika s harmonikom i trubom uz čije aranžmane iskreno rečeno bećarac i slavonski hitovi zvuče vrlo zanimljivo. U pratnji Marije Sužnjević, predsjednice MUH-a Osijek i Osječko-baranjske županije i lokalnog angažiranog stručnog vodiča, umirovljenici su sa svojom predsjednicom Marijom Delač obilazak Osijeka počeli od Regionalne vinoteke u Tvrđi pa nastavili, kako rekosmo, uz svirku kojom su privlačili pozornost mameći usputne osmijehe, od Vodenih vrata preko cijelog nekadašnjeg gradskog središta pa sve do današnjeg središta i konkatedrale. A završili su na „Zrimbi“ u Matičinu sjedištu, gdje ih je dočekao „red slavonske dobrodošlice“ – svega i svačega „narezanog nakoso“ na pladnju pa sve do Perina čobanca i gužvara, uz Osječko pivo i buteljirane kapljice – ponos ovdašnjih vinara.

- Osječani, oduševili ste nas ponajprije srcem i dušom, hvala vam! Nema čega nemate, prekrasna vam je Slavonija. Bilo mi je drago što imam priliku doći u Osijek i dovesti svoje članove iz naših velikih brda. Prelijepo ste nas dočekali, stvarno nam je sve super i želim da se dugo dugo godina nastavimo ovako družiti, ali da i vi dođete k nama. Upoznali smo nove prijatelje i mislim da će se to ostvariti, pa da vam uzvratimo ovakvu ljubav. Svi su mi članovi oduševljeni i rekli da ćemo doći opet, vrlo skoro. Predsjednica je doista super, s njom se može odlično raditi pa ne sumnjam da ćemo još puno ovakvih susreta doživjeti – opisala je dojam Delač.

Unatoč tome što je uobičajeno u ovim našim krajevima da se nakon konzumacije tolike količine kalorija malo uspori, pa čak i prilegne, gosti kao da to nisu znali, pa su nastavili do kasno s druženjem i plesom. D. Pejić
U MUH-u OČEKUJU JOŠ GOSTIJU
Marija Sužnjević, koja je dopredsjednica i središnjeg MUH-a, kaže da je ovo treća grupa prijatelja koja ih je u kratko vrijeme posjetila. „Nova je to ideja koju sam pokrenula u Matici da se naši ljudi druže u Hrvatskoj. Neka upoznaju svoju zemlju. Počele su dolaziti grupe, treba reklamirati Osječko-baranjsku županiju, turizam, naš lijepi kraj, i to ćemo i dalje nastojati. Dodatno ih je na dolazak potaknulo to što su pročitali u Glasu Slavonije reportažu o nedavnom boravku umirovljenika iz Dubrovnika i Zagreba“, kaže Marija Sužnjević.
Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike