Osijek
‘’ČUDESNA ŠUMA’’

Festival u Zlatnoj Gredi u
koji su se mnogi zaljubili
Objavljeno 23. lipnja, 2019.
Dječje radionice, predstave, koncert, festivalske cijene ekoturističkih i zabavnih sadržaja...

Zanimljiv i raznovrstan program svojim je posjetiteljima pripremila prva međunarodna manifestacija pod nazivom ‘‘Čudesna šuma - novi festival u koji ćete se zaljubiti‘‘ održana tijekom vikenda u dvorištu Kuće u prirodi u Zlatnoj Gredi.


Zamišljen kao dvodnevni, festival u organizaciji Općine Bilje i partnera Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek i Nacionalnog parka Dunav-Drava iz Mađarske, zbog lošeg je vremena ipak održan samo u subotu. Program je rano poslijepodne započeo dječjim radionicama na kojima su mališani izrađivali životinjske tragove u blatu i predmete od drva, oslikavali kamenčiće i sadili ‘‘čudesni vrt‘‘. Teatar Poco Loco dva je puta ispričao priču o ružnom pačetu koja je oduševila najmlađe posjetitelje, a subotnji dio programa uključivao je i izložbu najboljih radova osnovnoškolaca i srednjoškolaca nastalih u sklopu projekta udruge Zeleni Osijek ‘‘Postani umjetnik Dunava 2019.‘‘, kao i radionicu izrade smoothieja i prevencije nepotrebnog bacanja hrane.


- Imamo bogatstvo prirode i, s druge strane, Osječane i posjetitelje iz regije koji vole provoditi vrijeme u prirodi, tako da je bilo samo pitanje vremena kada će se netko sjetiti povezati to dvoje i organizirati ovakvu manifestaciju. Otišli smo u dubinu šume kako bismo iskoristili njezinu svježinu, upozorili na prednosti naše regije u turističkom i zabavnom smislu te našim posjetiteljima odlučili pružiti dva lijepa obiteljska dana i spektakularan večernji program u prirodi - rekao je idejni začetnik ‘‘Čudesne šume‘‘, Ivan Kristijan Majić, za ovu priliku prerušen u druida.
Odličnom svirkom ugođaj lijepog festivala upotpunio je Borna Šercar’s Jazziana Croatica, nakon čijeg su nastupa organizatori bili prisiljeni odustati od planiranog rasporeda i umjesto svjetlosnih projekcija Labor Lumen Squada ugostiti neplanirani pljusak i grmljavinu.
Danijel Miklić
KOMARCI NISU KVARILI UGOĐAJ
Nedjeljni dio programa ‘’Čudesne šume’’ trebao je uključiti i Teta Etelkinu radionicu izrade životinjskih figura, fotografiranje najmlađih posjetitelja u plaštu ‘’Zelenih superjunaka’’ te koncert Miroslav Evačić trija. Ekoturistički i zabavni sadržaji Ekocentra Zlatna Greda (veslanje kanuima, vožnja biciklima i električnim skuterima, adrenalinski park, zip-line, igraonica ‘’Krug vode’’) u vrijeme festivala bili su na raspolaganju posjetiteljima po festivalskim cijenama, a valja napomenuti i kako su se organizatori jako dobro pripremili za komarce kojih u ‘’Čudesnoj šumi’’ gotovo da uopće nije bilo.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike