Mozaik
U KOLUMBIJI

Ovčar Modric zabija golove trgovcima droge
Objavljeno 24. lipnja, 2019.
U prva četiri mjeseca pas Modric je otkrio dva kilograma droge u različitim operacijama, podatak je tamošnje policije

Nogometaš Luka Modrić predvodio je prije godinu dana Hrvatsku prema osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a danas pas nazvan po njemu predvodi policiju u Kolumbiji u borbi protiv droge.

Policija u Atlánticu, provinciji na sjeveru Kolumbije koja leži na Karipskom moru, nabavila je dvogodišnjeg nizozemskog ovčara u rujnu prošle godine. Bila su prošla dva mjeseca od Svjetskog prvenstva i trenutka kada je 33-godišnji igrač Hrvatske i Real Madrida osvojio nagradu za najboljeg igrača prvenstva, a u toj južnoameričkoj zemlji zaluđenoj nogometom policajci su crnom psu dali ime Modric, pišu kolumbijske novine El Tiempo.

Od tada je pokazao talent i dobar njuh, pa tamošnja policija (Departamento de Policía del Atlántico) tvrdi kako je već postigao velike uspjehe u zapljeni droge. Modric se u pratnji policajaca vješto kreće po cestama i mjestima gdje zaustavljaju i kontroliraju automobile, U prva četiri mjeseca Modric je otkrio dva kilograma droge u različitim operacijama, podatak je tamošnje policije koja napominje kako je on drugi pas kojim raspolažu. Doveli su ga iz grada Facatative, udaljenog 30 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Bogote. Ondje se nalazi policijska škola za dresuru pasa.

Neki policajci u Atlánticu tvrde da se Modric u kratko vrijeme pretvorio u "užas" za trgovce drogom u toj zoni jer mu, kako navodi El Tiempo, ne promakne ni gram droge.

Među akcijama u kojima je sudjelovao policajci spominju cestu od Barranquille do Cartagene. Na njoj su zaustavili ženu po imenu Inés Cabarcas Franco u državnom automobilu. Pregledom nisu uočili ništa sumnjivo. No Modric im je signalizirao da nešto nije u redu, nakon čega su još detaljnije pregledali vozilo, pa u njemu pronašli 322 grama kokaina.

Hina
Možda ste propustili...

NAKON PAUZE OD 2014. GODINE

Veliki povratak Zagreb Jazz Festivala

SJAJNA VIJEST S FESTIVALA U NJEMAČKOJ

Nagrada za “Dnevnik Diane Budisavljević”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREMINUO LEGENDARNI GLUMAC MARTIN SAGNER

Otišel je Dudek iz Gruntovčana

2

REVIJA ŠOKAČKIH NARODNIH NOŠNJI 40 PLUS

Pobijedila Evica Bartulov

3

PROJEKT PLESNA MREŽA HRVATSKE U VINKOVCIMA

Ples ispunio vinkovačko kazalište