Crna kronika
STRAVIČNA PROMETNA NESREĆA U ISTRI

Policajac poginuo, policajka ozlijeđena
Objavljeno 23. lipnja, 2019.
POREČ - Tridesetosmogodišnji policajac smrtno je stradao, a njegova kolegica teško je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 6.40 na cesti D75 Červar – Tar u Istri na porečkom području. U automobil, kojim su porečki policajac i policajka išli na posao, zabio se mladi vozač BMW-om.

- Nesreća se dogodila kada je 24-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0.38 promila upravljao automobilom BMW, pulskih registracija, iz smjera Tara te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio automobila Fiat, pulskih registracija, kojim je ispred njega upravljala 43-godišnja policijska službenica. Od siline udarca Fiat je s desne strane sletio s ceste i udario u stablo, nakon čega se prevrnuo na krov. Na mjestu događaja smrtno je stradao 38-godišnji policijski službenik, suvozač iz Fiata, a policijska je službenica zbog težih ozljeda prevezena u pulsku bolnicu, gdje je zadržana na liječenju - doznajemo iz Policijske uprave istarske.

Policija, u suradnji s nadležnim držanim odvjetništvom, nastavlja utvrđivati okolnosti nastanka prometne nesreće, a nad 24-godišnjim vozačem provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom.

Osim policajaca, očevidu je na mjestu nesreće nazočila zamjenica županijskog državnog odvjetnika. Policijska uprava istarska izrazila je iskrenu sućut obitelji preminulog kolege.

Posljednji pozdrav kolegi policajcu Tomislavu Bašiću uputili su i iz Sindikata policije Hrvatske (SPH).

- Ovim putem izražavamo najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i kolegama preminulog kolege - poručili su iz SPH-a.

Mladi vozači izazvali su 57.333 prometne nesreće u Hrvatskoj u 10 godina, i to od 1. siječnja 2008. do 31. prosinca 2017.

Najviše nesreća izazvali su prve godine u promatranom razdoblju, i to 10.610, a najmanje 2014. godine - 3383. U navedenih 10 godina, u nesrećama koje su izazvali mladi vozači poginulo je 614 osoba, najviše 2008. godine - 130, a najmanje u 2014. godini - 25. Još 30.732 osobe u tim nesrećama lakše su ili teže ozlijeđene. S.Lacić
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike