Novosti
NIŠTA OD POREZA NA NEKRETINE U 2020.

Marić najavljuje novo porezno rasterećenje
Objavljeno 21. lipnja, 2019.
Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će tijekom nekoliko dana zasjedati radna skupina, osnovana 2016., kako bi razmijenila mišljenja te da će tijekom ljetne stanke krenuti u javnu raspravu i prezentirati nove mjere kojima namjeravaju dodatno rasteretiti gospodarstvo.


Upitan hoće li krenuti u to rasterećenje i povećanje plaća, Marić je odgovorio potvrdno dodavši da rezultati rada za protekle tri godine govore da su uravnotežili proračun, smanjili javni dug i kamate, ostvarili suficit i popravili kreditni rejting, pri čemu cijelo vrijeme smanjuju poreze. ‘‘Mi ne pričamo, nego činimo porezno rasterećenje i smanjenje poreza, tako da je logično da građani i poduzetnici očekuju da se tim smjerom mora nastaviti dalje‘‘, rekao je Marić za RTL. Najavio je četvrti krug poreznih rasterećenja u skladu s fiskalnim kapacitetima, dodavši kako je njihova odgovornost, uz porezni dio, gledati i ukupni proračun. No ustvrdio je kako se dosad pokazalo da je svako porezno rasterećenje donijelo blagodat građanima, poduzetnicima i samom proračunu. Kad je riječ o povećanju dohotka građana, rekao je da će učiniti sve. "Što se tiče rasterećenja oporezivanja rada, kao i rasterećenja dobiti, mislim da tu imamo pozitivne efekte", kaže Marić napominjući da uvijek gledaju cjeloviti porezni sustav.

Za prijedlog SDP-a da se neoporezivi dio poreza na dohodak poveća s 3800 na 5000 kuna, Marić je rekao da je u mandatu te iste SDP-ove Vlade netoplaća porasla za oko 230 kuna, a u prošle tri godine za više od 700 kuna. Dodao je i kako porez na nekretnine neće biti uveden iduće godine. "Svi dobro znamo kako je prošao prošli pokušaj", kazao je ministar.H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽELJKO ZUBČIĆ, RAVNATELJ KBC-A OSIJEK, U BORBI ZA JOŠ JEDAN MANDAT

Nakon koronavirusa gradnja nove bolnice čini se laganom

2

JE LI ŠEF SDP-A SPOSOBAN ZA DRŽAVNU FUNKCIJU?

Nepoznavanje osnovnih činjenica kompromitira Davora Bernardića

3

ZAVRŠETAK SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA

Maturanti: Godinu ćemo pamtiti po svemu onom što nismo imali