Tehno
KORISNIK GA SASTAVLJA POSVE SAMOSTALNO

MAKERphone, edukacijski telefon hrvatskog startupovca Alberta Gajšaka je u prodaji
Objavljeno 21. lipnja, 2019.

MAKERphone, edukacijski mobilni telefon koji korisnik sastavlja posve samostalno, bit će dostupan od idućeg tjedna u A1 ponudi, ekskluzivno za hrvatsko tržište. Edukativan je to alat u obliku mobilnog telefona koji najmlađim generacijama donosi posve nov oblik učenja, a imali su ga prilike testirati mali zaljubljenici u STEM područja na A1 MAKERphone igri avanture koja se održala ove subote u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

Mobilni je to uređaj iz radionice Alberta Gajšaka i njegova tima CircuitMess koji omogućuje učenje programskog jezika Python, odnosno verzije MicroPython, ili Scratcha, programskog jezika namijenjenog djeci, kao i kodiranje vlastitih aplikacija i igara. Osim toga, MAKERphone omogućuje i obavljanje poziva, slanje poruka, slušanje glazbe, kao i spajanje na internet.

Podsjetimo, na svoj dvadeseti rođendan, 10. listopada prošle godine, Gajšak je pokrenuo Kickstarter kampanju za svoj novi projekt. Nakon samo osam sati od pokretanja, prikupili su 15.000 dolara, što im je i bio cilj, a do kraja kampanje više od 320.000 dolara. Kampanja za MAKERphone ujedno je i jedna od najuspješnijih hrvatskih crowdfunding kampanja u povijesti.

Tijekom zabavne MAKERphone radionice u obliku igre avanture održane u organizaciji tvrtke A1 Hrvatska, timovi sastavljeni od roditelja i djeteta za cilj su imali uspješno riješiti logičke zadatke i pronaći tražena tehnološka rješenja. Sve one timove koji su uspješno stigli do cilja tvrtka A1 Hrvatska nagradila je popularnim uređajima MAKERphone. Osim što su kući ponijeli vrijedne nagrade, najmlađi su se detaljnije upoznali sa STEM područjem, odnosno osnovama elektrotehnike i programiranja.

U A1 Hrvatska svjesni smo kako je ulaganje u mlade STEM talente i njihove vještine ključno u današnje doba. Znamo da tako pridonosimo razvoju digitalnog društva, zbog čega je i organizirano ovakvo događanje. Kao digitalna kompanija potičemo učenje zasnovano na interakciji, aktivnom sudjelovanju i praktičnoj primjeni, to vidimo kao novi oblik učenja. Krećemo od naših zaposlenika pa sve do onih najmlađih, poručila je Marija Jakeljić, direktorica Odjela brend i marketinških komunikacija A1 Hrvatska.

- Smatram kako je ovakvih evenata i proizvoda potrebno više kako bi se popularizirala elektronika, programiranje i ostale STEM vještine koje će biti izuzetno važne budućim generacijama. Posebno me veseli što se na ovaj izazov odazvao podjednak broj dječaka i djevojčica - poručio je vlasnik startupa Circuitmess i autor MAKEphoena Albert Gajšak. Za više informacija vezanih uz uređaj i ponudu pratite A1 webshop. Cijena A1 MAKERphone paketa bit će 899 kuna. M.R.
Možda ste propustili...