Sport
U21 EURO U ITALIJI I SAN MARINU

Može li se Hrvatska dignuti nakon očajnog početka?
Objavljeno 21. lipnja, 2019.
Hrvatska u petak (21 sat), u Serravalleu igra protiv reprezentacije Francuske

Hrvatska U21 reprezentacija u petak će protiv Francuske odigrati svoj drugi susret na Euru u Italiji i San Marinu. Nakon katastrofalnog izdanja na startu protiv Rumunjske (1:4) izabranicima Nenada Gračana protiv “tricolora” treba pobjeda kako bi zadržali bilo kakve izglede za mjesto u polufinalu.

No, o tome je trenutačno preoptimistično razmišljati, jer ono što su mladi Vatreni ponudili u prvom susretu u Serravalleu uistinu ne nudi ništa zbog čega bismo se imali pravo nadati kako mogu, bar kao najbolji drugoplasirani, izboriti nokaut-fazu, a time i dodatni cilj - Olimpijske igre u Tokiju. Samo u pojedinim fazama utakmice protiv Rumunjske Hrvatska je prikazala razinu igre s kojim je opravdavala silni optimizam uoči Eura. Međutim, još se jednom pokazalo kako imena i “suhi talent” ne znače previše na terenu, nego to treba i potvrditi igrom. A nje u Gračanovoj momčadi nije bilo ni u tragovima, samo poneki, uglavnom individualni bljesak, što je bilo premalo za raspoložene i vrlo dobro pripremljene Rumunje koji su itekako znali iskoristiti sve “propuhe” u našoj obrani. Definitivno nisu pomogle ni goleme individualne pogreške, i to će Gračan i njegovi igrači za ogled s Francuzima morati eliminirati. Ni zdravstveni problemi ne mimoilaze našu reprezentaciju, izvjesno je kako za današnji susret Gračan neće moći računati na Josipa Brekala i Filipa Benkovića. Prvi je odigrao manje od četvrt sata protiv Rumunjske te mu je kasnije dijagnosticirano nagnječenje patelarne tetive u području hvatišta za kost tibije, dok se Benković nakon susreta požalio na bolove u stopalu. Osim te dvije prisilne izmjene nije isključeno da Gračan posegne za još ponekom, kako bi razdrmao momčad i podigao kvalitetu igre.

- Nadamo se da Brekala možda možemo vratiti za Engleze, otklonili smo sumnje oko težine ozljede. No, imamo i druge motivirane igrače, najvažnije je da budemo disciplinirani i homogeni, da shvatimo da talent nije dovoljan, nego da treba i čvrstine. Tek onda kvaliteta može doći do izražaja - rekao je Gračan, istaknuvši i detalje u kojima će njegovi igrači morati biti mnogo bolji i uspješniji kako bi imali izgleda protiv reprezentacije koja je na startu Eura svladala Englesku 2:1. “Tricolori” će biti oslabljeni neigranjem ozlijeđenog Jonathana Bambe, za kojeg je ovo prvenstvo završeno.

- U dvoboju s Engleskom vidjeli smo dobru Francusku, ali vidjeli smo i da se možemo nositi s njihovom kvalitetom. Moramo im biti blizu u bloku, zatvarati im koridore i bočne pozicije, gdje su najopasniji. Sa sličnom su momčadi nastupili u našoj međusobnoj prijateljskoj utakmici i dobro ih poznajemo. Ipak, svaka utakmica nosi nešto svoje.

U toj utakmici, odigranoj u studenome prošle godine, bilo je 2:2, a tada u kadru nije bilo Nikole Vlašića koji je protiv Rumunjske bio praktički jedina svijetla točka u našim redovima.

U drugom susretu naše skupine C u Ceseni (18.30) će u petak igrati Engleska i Rumunjska.

Goran Roguljić
Poljaci zaustavili Talijane
Poljska je u skupini A upisala i drugu pobjedu svladavši u Bologni domaćina Italiju s 1:0. Jedini je pogodak, nakon gužve poslije slobodnog udarca u 40. minuti postigao Bielik, a tu su minimalnu prednost Poljaci uspjeli sačuvati unatoč pritisku “azzurra” koji su propustili nekoliko dobrih prilika, među kojima i onu kada su pogodili vratnicu. Time je Italija propustila priliku već sada osigurati polufinale, za što će joj trebati pobjeda u posljednjem kolu u subotu protiv Belgije, ali i rasplet ostalih rezultata. U drugom susretu te skupine Španjolska je pobijedila Belgiju 2:1. Olmo (7) je doveo mladu “furiju” u vodstvo, izjednačio je Bornauw (24), a za prve bodove Španjolske u 89. je zabio Furnals. Prolaz u polufinale u subotu će u međusobnom ogledu tražiti i Španjolska i Poljska, gdje je Poljacima dovoljan i bod za osiguravanje prvog mjesta.

U nedjelju će u skupini B susrete 3. kola igrati Austrija - Njemačka i Danska - Srbija.
Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

Najčitanije iz rubrike