Regija
STRIZIVOJNA OBILJEŽAVA DAN OPĆINE

Stanovnicima općine na dar večernji koncert “Zabranjenog pušenja”
Objavljeno 21. lipnja, 2019.
STRIZIVOJNA

Strizivojna, općina Đakovštine s najdužom ulicom u Hrvatskoj za čije je proglašenje pokrenut i službeni postupak, višednevnim bogatim programom obilježava svoj dan. Započeo je jučer, na Tijelovo, turnirom u malom nogometu na pijesku na Torbari. Tradicionalni dugogodišnji turnir uklopljen je ove godine u program Dana općine i označava početak proslave.

Danas, 21. lipnja, u petak, slijedi zabava uz grupu "Zabranjeno pušenje". Kako doznajemo od načelnika Josipa Jakobovića, ulazak na koncert je besplatan, a počinje u 21.30. U subotu, 22. lipnja, natjecanje je u kuhanju čobanca u organizaciji Lovačkog društva "Fazan".

Nedjelja, 23. lipnja, dan je proslave svetog Ive u dijelu Strizivojne zvanom Mala Bosna, uz društvene sportove. Navečer se tradicionalno pale ivanjski krijesovi. U ponedjeljak, 24. lipnja, održava se Dječja smotra folklora "Ovim šorom, jagodo" u organizaciji KUD-a "Šokadija". Nakon smotre, Tamburaški orkestar iz Semeljaca i Glazbena škola "Ivana Brlić-Mažuranić" iz Strizivojne održat će svoj koncert. Za završetak večeri nastupit će tamburaški sastav "Berde bend". U utorak, 25. lipnja, Sindikat umirovljenika, podružnica Strizivojna, organizira turnir u beli.

Za završetak proslave Dana općine Strizivojna u četvrtak, 27. lipnja, na dan svetog Ladislava, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Strizivojna čiji su najvrući dani i ove godine u znaku manifestacije Ljeto u Strizivojni. S.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠ JOSIPA MATOŠA PONOVO POSLALA DOKUMENTACIJU

Očekuju i drugog asistenta: Roditelji optužuju za propust, ravnateljica sve optužbe odbacuje

2

STAMBENO ZBRINJAVANJE

Odobren novac za 40
mladih za nekretninu

3

POZNAN MILINOVIĆ UŠAO U “STOLJETKU”

Ima 99 godina, a još radi sklekove