Regija
POČELI DANI OPĆINE

Kaptol će živjeti svoju suvremenost i povijest
Objavljeno 21. lipnja, 2019.
KAPTOL


Kaptol će idućih tjedan dana biti ispunjeni bogatim kulturnim, sportskim, vjerskim i drugim događanjima u sklopu "Dana Općine Kaptol i Župe sv. Petra i Pavla – Petrovo". Kaptolački dani okupit će i pokazati sve ono što je bogati život Kaptola danas.


Obilježavanje je počelo okruglim stolom "Šokački divan: Ikavica u djelima Ive Čakalića i danas", u povodu obilježavanja 130 godina rođenja istaknutog etnografa, književnika te svestranog umjetnika Ive Čakalića. KUD je u subotu domaćin međunarodne smotre folklora "Šokačko se kolo vije". U zgradi Češke besede u nedjelju je Dan otvorenih vrata, gdje će se kušati tradicionalna češka jela i sudjelovati u radionici izrade lutkica od perušine. Osim domaće male i velike plesne skupine te ženskog zbora Zlaté údoli i glazbenog sastava Bohemia, posjetitelje će uveseljavati i gosti, Češka beseda Dežanovac i Češka beseda Prijedor. Udruga mladih u ponedjeljak organizira malonogometni noćni turnir.


U utorak, u suradnji s Arheološkim muzejom iz Zagreba i Centrom za prapovijesna istraživanja, Općina organizira „Halštatski dan“ na Trgu Vilima Korajca. Bit će predstavljena arheološka ruta, i moći će se kušati halštatska hrana. Za djecu su organizirane radionice. Dan uoči Petrova koncert je klasične glazbe u crkvi sv. Jurja. Za kraj, u četvrtak na Trgu Vilima Korajca održat će se sajam. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike