Regija
RIJEŠENE NEJASNOĆE OKO LJETA NA VUKOVARSKOJ ADI

Čeka se pad vodostaja, sezona počinje polovinom srpnja?
Objavljeno 21. lipnja, 2019.
VUKOVAR

- Sezona na Vukovarskoj adi počet će najkasnije polovinom srpnja - kazao je jučer predsjednik Športsko-ribolovne udruge "Dunav" Alen Bainrauch potvrdivši da je upravo stiglo dopuštenje Ministarstva zaštite okoliša, u smislu što se može, odnosno ne može raditi na popularnom dunavskom otoku. Spomenuta udruga, naime, o adi se skrbi od 2006. godine, a činit će to i ove godine, uz ispunjenje uvjeta zaštitara prirode što se pak, dodao je Bainrauch, odnosi na (ne)uklanjanje palih stabala, uređenje pješčanih plaža, suzbijanje komaraca...

- Krećemo s uređenjem ade čim do dopusti vodostaj Dunava, a izletnici će biti upozoreni na pravila ponašanja - zaključio je predsjednik ŠRU-a "Dunav".

Ljetovanje na Vukovarskoj adi bilo je temom i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara.

- Građanima zasigurno jamčimo prijevoz i dostupnost ade, dok opseg djelatnosti i u kojoj mjeri će one biti dostupne na otoku ovisi o dogovoru s mjerodavnim institucijama - kazao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Na upit vijećnika Igora Naletilića (HDZ), koji je gradonačelniku pitanje vezano za organiziranje ljetovanja ove godine na Vukovarskoj adi uputio tijekom aktualnog sata, Penava je rekao kako će i ove godine biti organiziran prijevoz građana na adu, ali i da će se vidjeti kako i na koji način će biti organizirani ostali sadržaji na tom omiljenom ljetnom izletištu Vukovaraca.

- Grad je raspisao poziv za organizaciju ove manifestacije, a kao i svake godine javio se ŠRU "Dunav". Trenutno nas muči visok vodostaj Dunava pa će se s radovima moći krenuti čim vodostaj to dopusti. Udruga se suočila i s intervencijama od strane inspektora zaštite okoliša - rekao je Penava dodajući i da je vukovarski otok na Dunavu "kultno mjesto u Vukovaru čija je plaža stavljena u red najuređenijih plaža na hrvatskim rijekama."

Vijećnik Predrag Mišić (HKS) uputio je zamolbu gradonačelniku i gradskoj upravi da se ulože napori kako bi se uspješno nastavila tradicija održavanja ljeta na Vukovarskoj adi, zajedno sa svim popratnim sadržajima u cijelosti.

Gradonačelnik Penava istaknuo je pak kako je velika šteta što je takav jedan projekt koji je značajno učinio na dobrobiti i promociji grada Vukovara bio doveden u opasnost, ali i da će Grad Vukovar učiniti sve da ovu sezonu realizira u onoj mjeri i obliku u kojemu to bude moguće na korist građana grada Vukovara. S.Butigan
Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike