Kultura
10. LJETNE NOĆI TEATRA EXIT U MUZEJU ZA UMJETNOST I OBR

Na programu i predstave OLJK-a
Objavljeno 21. lipnja, 2019.
Jubilarne, 10. ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obr, traju od 27. lipnja do 3. kolovoza, a svojim bogatim programom upotpunit će još jedno kulturno ljeto u Zagrebu. U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći bit će izvedena 23 naslova, a program će 27. lipnja otvoriti nagrađivana predstava Pluća Duncana Macmillana u režiji Aide Bukvić s Jadrankom Đokić i Amarom Bukvićem u glavnim ulogama.


Osim hit-predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT poput SHAKEspeare na EXit, Ja, tata!, Kako misliš mene nema?!, Pluća, Konstelacije, Izložak br. 49, Voliš li me?, Cabaret – koncert za žlice i gitaru, CABAres CABArei, Balon, Münchhausena itd., publika će moći pogledati dva regionalna i šest domaćih gostovanja te jednu praizvedbu.


Tako će se publici ovo ljeto Atelje 212 iz Beograda predstaviti komedijom Režim ljubavi Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva, a Sarajevski ratni teatar - SARTR najnagrađivanijom predstavom sezone u BiH Jedvanosimsoboakalomistobo Aleša Kurta i Nejre Bajrić u režiji Aleša Kurta.


Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati dvije splitske predstave; monodramu Domaši prema tekstu i režiji Ane Marije Veselčić u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije u Splitu te intimnu i potresnu predstavu HNK Split Obitelj Denisa Kellya u režiji Ivana Plazibata.


Iz Zagreba gostuju RadioTeatar Bajsić i prijatelji s predstavom Hoerspiel – mala igra za slušanje (i gledanje), čija je izvedba posvećena prije dvije godine preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru i glazbeniku Anti Perkoviću, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe, Akademija dramske umjetnosti s ispitnom produkcijom San ivanjske noći Williama Shakespearea pod mentorstvom Renea Medvešeka, Kazalište Grupa u koprodukciji s Triko Cirkus Teatrom s virtuoznom monodramom Mistero Buffo Daria Foa u režiji Lee Delong i izvedbi Dražena Šivaka te Tragači u.o. i Centar KNAP s predstavom Nora - trenutak pobune Jelene Hadži-Manev u režiji Frane Marije Vranković.

Zagrebačka praizvedba predstave Buđenje Brada Bircha u režiji Aide Bukvić koprodukcija je Teatra EXIT i Osječkog ljeta kulture 2019. N.Vek.
Možda ste propustili...

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

PLESNA RADIONICA

Ilijana Lončar na 19. TREPS-u