TvObzor
EDITH GONZALEZ

Unatoč samopouzdanju i snazi, zvijezda meksičkih telenovela izgubila bitku s opakom bolesti
Objavljeno 21. lipnja, 2019.
U rodnom Meksiku Edith je bila i više nego poštovana, smatrana je glumačkom legendom, a uloge u telenovelama donijele su joj titulu kraljice TV ekrana

Ne želim govoriti o raku, želim govoriti o životu, rekla je Edith González u velikom intervjuu za meksički magazin “EstiloDF”. Glumačkoj zvijezdi to je bio jedan od posljednjih intervjua prije nego što je, prošlog tjedna, u 55. godini, izgubila bitku s opakom bolesti. Vijest o smrti na Twitteru je objavila njezina kolegica Leticia Calderon, poznatija kao Esmeralda.

Trogodišnja borba
Borbu s rakom Edith je vodila pune tri godine. Prošla je nekoliko operacija limfnih čvorova, pri čemu su joj uklonjeni jajnici i maternica. Godine 2017. bila je u fazi remisije i mnogi su vjerovali, naročito sudeći po njezinu optimizmu, da će izići kao pobjednica. Nažalost, rak se vratio ove godine. S mnogo samopouzdanja i ogromnom snagom glumica se vratila na pozornicu s predstavom “Poseban dan”, gdje je igrala Antonietu. U intervjuu za spomenuti magazin Edith je govorila o načinu na koji se suočila s bolešću, ali i planovima da o borbi napiše knjigu. Izdvojili smo najzanimljivije dijelove.

Kritičan trenutak u borbi s rakom: “Bolest sam shvatila na svoj način. Rekla sam joj: ‘Idi sa svime s čim si došla’. Da biste napredovali u borbi, ne smijete se samosažalijevati. Umjesto toga koristila sam modernu riječ – stav. Bolest je već tu, u vama, morate je prihvatiti, učiniti je svojom i okrenuti je u drugom smjeru.”

Poruka ženama koje boluju od raka: “Bolest, koja zvuči kao smrtna kazna, treba svesti na jednu činjenicu. Dakle, prihvatite je i otkrijte odakle je došla, što ju je prouzročilo. Nekad je teško naći uzrok, ali nađimo bar način kako da je uklonimo. Ne smijete kriviti sebe. Ali morate naći ispušni ventil, žene su takve. Zatim, treba razmišljati o tome što radite kad se nađete u nepovoljnoj situaciji; prodrmajte je iz temelja, nasmijte se i okružite pravim ljudima.”

Snažna poruka
Edith González rođena je u Monterreyu, u Meksiku. Glumačku karijeru počela je kasnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Svjetsku slavu stekla je ulogom Monice u seriji “Divlje srce”, a naša je publika pamti i po serijama “I bogati plaču”, “Dona Barbara”, ”Salomé”, “Ljubav i mržnja”, “Vatreno nebo”, “Kameleoni”. Osim glumom bavila se i plesom. Tijekom četiri desetljeća karijere odigrala je brojne uloge u telenovelama, filmovima i kazalištu. U rodnom Meksiku bila je i više nego poštovana, smatrana je glumačkom legendom, a uloge u telenovelama donijele su joj titulu kraljice TV ekrana. Njezino se bogatstvo procjenjuje na 185 milijuna dolara.

Nakon što joj je dijagnosticiran rak, otvoreno je govorila o bolesti i liječenju. Kad je izgubila kosu, pojavila se na naslovnici magazina i tako poslala snažnu poruku svim ženama koje su u istoj ili sličnoj situaciji. Osim s bolesti Edith se prije devet godina suočila i s gubitkom bebe; samo tjedan prije vjenčanja s Lorenzom Lazom doživjela je spontani pobačaj. Par se vjenčao mjesec dana poslije i ostao zajedno sve do kraja.

Iz prijašnje veze s političarom Santiagom Creelom González ima 15-godišnju kćer Constanzu. Djevojčica je rođena 2004., ali je Santiago tek 2008. godine javno priznao da je on otac Edithine kćeri.

Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike