Regija
U ORGANIZACIJI UDRUGE AUM

Obilježen Međunarodni dan joge
Objavljeno 19. lipnja, 2019.

SLATINA - U Slatini je po drugi puta obilježen Međunarodni dan joge programom koji je u suradnji s Indijskim veleposlanstvom u Zagrebu organizirala slatinska udruga AUM. Na Trgu Ruđera Boškovića program su vodili predsjednica udruge AUM Svjetlana Dupan, inače certificirana učiteljica joge s 500 sati obuke u Indiji, i predstavnik Indijskog veleposlanstva u Zagrebu Prandeep Urs, također inače učitelj joge.


Program se sastojao od prezentacije joga-asana i zajedničkog vježbanja na otvorenom, kratke okrjepe voćem i sokovima te putopisnog predavanja o Indiji i jogi u Indiji, koje je Svjetlana Dupan održala u ART dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Uz članove udruge AUM, koji jogu vježbaju već neko vrijeme, zajedničkom vježbanju pridružili su se i Slatinčani koji su se s jogom susreli prvi puta.


Međunarodni dan joge (International Day of Yoga) počeo se obilježavati 21. lipnja 2015. godine, nakon što je rezoluciju o tome godinu dana ranije prihvatila Opća skupština Ujedinjenih naroda. Riječ „yoga“ ima korijen u sanskritskoj riječi „yuj“, koja znači pridružiti se, ili ujediniti, što simbolizira spoj tijela i svijesti.


Potporu organizatorima manifestacije svojim dolaskom iskazali su zamjenica gradonačelnika Slatine Sanja Mrzljak Jovanić i pomoćnik direktorice Ureda Turističke zajednice Hrvoje Valpovac.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike