Crna kronika
PROMETNA NESREĆA U OSIJEKU

Na Jugu II taksi udario u automobil ispred sebe
Objavljeno 19. lipnja, 2019.
OSIJEK

Sudar taksija i automobila zbio se u ponedjeljak oko 19.05 na križanju Opatijske i Srijemske ulice u osječkom naselju Jug II. U taksiju su bile tri djevojčice, čiji su roditelji nezadovoljni jer su nakon nesreće same otišle kući i nije pozvana Hitna pomoć.

- Tri 14-godišnje djevojčice, među kojima i moja kći, vraćale su se iz Portanove. Nazvala sam kćer i rekla je da su u Velaluškoj ulici, nedaleko od kuće, no iako je vrijeme odmicalo, nje nije bilo. Odjednom je ušla u stan posve blijeda. Rekla je: ‘Mama, imali smo prometnu nesreću i boli me glava.‘ Otišle smo na mjesto nesreće i dale su izjavu policiji - kaže Marija M., majka jedne od 14-godišnjakinja koje su bile u taksiju.

Kako dalje Osječanka navodi, odmah je pitala kako to da ih je taksist pustio kući.

- Smatram da je on odgovoran za putnike koji su s njim u automobilu. Odveli smo djecu na bolnički Hitan prijem, gdje su sve tri dobile Schanzov ovratnik - kaže majka 14-godišnjakinje.

Ivica Klobučar, direktor Osječkog taxija, kaže da taksist ne može nikoga na silu zadržati.

- Nisam znao da su djevojčice poslije završile u bolnici i jako mi je žao zbog toga. Nakon nesreće su sve tri rekle da su dobro i otišle. Bogu hvala, do sada nikad nitko nije bio ozlijeđen u našem taksiju. Ovo nam je drugi sudar bez većih posljedica koji se dogodio u godinu dana. Godišnje prijeđemo više od tri milijuna kilometara i prevezemo više od 1,2 milijuna ljudi. Imamo profesora iz prometne škole koji radi dodatne obuke s vozačima i svakodnevnu kontrolu vozača. Borimo se da pružimo gradu što bolju i kvalitetniju uslugu, zbog čega i vozimo Škodu Octaviju karavan, koja se na tzv. crash testovima pokazala kao jedan od najsigurnijih automobila - kazao je Ivica Klobučar, direktor Osječkog taxija.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske službeno doznajemo što se dogodilo.

- Do nesreće je došlo kada je 26-godišnjak, upravljajući taksi-vozilom Opatijskom ulicom, zbog neprilagođene brzine na raskrižju sa Srijemskom ulicom, prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio automobila kojim je upravljala 32-godišnjakinja. Kao putnici u taksi-vozilu bila su tri djeteta, koja odmah nakon nesreće nisu zahtijevala liječničku pomoć. Vozaču taksija je naplaćena novčana kazna - doznajemo iz policije. Na pitanje smije li vozač taksi-vozila pustiti maloljetnu djecu kući, odnosno sudionike prometne nesreće, iz policije odgovaraju da takvo što nije regulirano zakonom. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike