Osijek
ŽUPAN S PREDSTAVNICIMA MANJINA

Anušić: Suradnja s manjinama odlična
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
Župan Ivan Anušić primio je u utorak sa svojim suradnicima predsjednike vijeća nacionalnih manjina i predstavnike nacionalnih manjina Osječko-baranjske županije, u povodu nedavno održanih izbora i konstituiranja svih vijeća u novom sazivu.

Na svibanjskim izborima, ovisno o broju pripadnika, šest je nacionalnih manjina biralo članove svojih vijeća, a njih pet izabralo je svoje županijske predstavnike. Osim za upoznavanje, župan je jučerašnji sastanak iskoristio kako bi s manjinskim predstavnicima i predstavnicama prokomentirao situaciju u kojoj se njihove zajednice trenutno nalaze te ih upitao imaju li kakvih problema i što bi se još moglo učiniti da njihova suradnja sa županijom bude još bolja.

"Manjine podržavamo financijski, ali i kroz vijeće i predstavnike nacionalnih manjina u Osječko-baranjskoj županiji. Također, na području naše županije od prošle godine obilježavamo i Dan nacionalnih manjina. Čuli ste i sami iz izlaganja predstavnika nacionalnih manjina da je suradnja odlična, da postoji, naravno, prostor da bude još bolja, što ćemo definitivno iskoristiti, ali načelno komuniciramo na odgovornoj i posve korektnoj razini", rekao nam je nakon sastanka župan Anušić, dodavši: "Hrvati su vrlo tolerantan narod, to sve nacionalne manjine osjete, i ono što bih želio vidjeti je da hrvatska nacionalna manjina u drugim zemljama uživa prava kakva uživaju nacionalne manjine u Hrvatskoj."
I. Alilović
NOVI/STARI PREDSTAVNICI 11 MANJINA
​Novi/stari predstavnici nacionalnih manjina OBŽ su Basri Haliti (albanska nacionalna manjina), Oliver Matijević (mađarska nacionalna manjina), Nikola Mak (njemačka nacionalna manjina), Branko Petrović (romska nacionalna manjina), Ana Kanđera (slovačka nacionalna manjina), Dejan Jeličić (srpska nacionalna manjina), Đemal Bratić (bošnjačka nacionalna manjina), dr. sc. Milorad Nikčević (crnogorska nacionalna manjina), Dragoljub Siljanoski (makedonska nacionalna manjina), Ahnetka Balatinac (rusinska nacionalna manjina) i Polonca Margeta (slovenska nacionalna manjina).
Možda ste propustili...

PRAZNICI U LJETNOJ ŠKOLI ZOOLOŠKOG VRTA OSIJEK

Djeca brala ringlove i pravila “sladoled” za vesele čimpanze

POVIJEST DUGA DVIJE TISUĆE GODINA

Bilje nastanjeno još od rimskog doba

ALERGIČARA JE DOSTA I BEZ AMBROZIJE

Kožni osipi zbog sunca, lijekova, hrane i uboda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLIVAČI NEZADOVOLJNI ČISTOĆOM BAZENA

Nataša Brčić: Bazene svakog dana, u zoru, čiste i roboti

2

TANDEM-BICIKLOM NA HODOČAŠĆU OD OSIJEKA DO MEĐUGORJA

Dvojica prijatelja na putu od 1100 kilometara, jedan koji vidi i drugi koji vjeruje

3

ČLANOVI OSJEČKOG HDZ-A ISPRED DJEČJEG VRTIĆA POTOČNICA:

Energetska obnova osječkih vrtića kasni, početak radova tek u rujnu je neprihvatljiv!

oglas