Osijek
DONACIJA OCULUSA I LIONSA

Štićenicima “Klasja”
dioptrijske naočale
Objavljeno 18. lipnja, 2019.

Štićenici Centra za pružanje usluga u zajednici "Klasje" dobili su u utorak dioptrijske naočale, koje su im prigodno uručene u prostorijama Optike Oculus u Osijeku. Riječ je o humanitarnoj akciji članova Lions cluba Osijek koji su u suradnji s Očnom poliklinikom i optikom Oculus organizirali kontinuirane preglede vida štićenika "Klasja" u Osijeku i Belom Manastiru.

Predsjednik LC-a Osijek, dr. Ivan Ružić istaknuo je kako je upravo ova humanitarna gesta bila odličan završetak njihove lions godine. "Pozvali smo djecu iz Klasja na pregled, njih 57, a u njih 25 utvrđeno je da imaju potrebe za dioptrijskim naočalama. Zbog toga smo, u suradnji s Optikom Oculus, čiji je vlasnik naš član, osigurali naočale svima potrebitima. Što se tiče ostalih aktivnosti, imamo još dvije stožerne akcije, prodaju pokladnica, čija su sredstva namijenjena pomoći zajednici Cenacolo u Aljmašu i dodjelu nagrada od po 1000 kuna studentima krajem kalendarske godine, čime ih nastojimo stimulirati za daljnji rad i ulaganje u znanje", dodao je Ružić.

Na ovoj je hvalevrijednoj inicijativi Lions cluba Osijek i Optike Oculus zahvalila i zamjenica ravnateljice Centra Klasje, Snježana Đorđević, koja je naglasila kako je to prije svega vrlo korisna donacija. "Svi oni koji su to željeli i imali potrebe, obavili su pregled i njih 25 je dobilo nove naočale, neki prvi put, a neki su promijenili okvire i izabrali one po svojoj želji, uz stručne sugestije osoblja u Oculusu. Odrađen je uistinu velik posao u organizaciji, s obzirom na to da su bila uključena i djeca u poludnevnom boravku, ali i djeca iz naših dislociranih jedinica, pa smo se trebali prilagođavati međusobno. Međutim, vrijedilo je jer su djeca uistinu sretna", zaključila je Đorđević.

Ema Nenadić
Prva humanitarna akcija ovog tipa
Tanja Kovačić, medicinska sestra u Oculusu, izrazila je ponos zbog sudjelovanja u akciji, s obzirom na to da su partneri LC-a, a vlasnik Oculusa Damir Kujundžić aktivni član tog kluba. “Akcija je protekla jako dobro, naš tim vrhunskih liječnika, u sastavu dr. Dubravka Biuk, dr. Vinko Bačić i dr. Fran Kujundžić obavili su preglede 57 djece, pri čemu se pokazala potreba za nošenjem naočala u njih 25. Naglašavam kako je ovo prva takva akcija, nadamo se ne i posljednja, jer ćemo i u budućnosti podupirati Centar Klasje i ostale humanitarne aktivnosti, čemu se izuzetno veselimo”, dodala je Kovačić.
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike