Regija
U ORGANIZACIJI PD-A KRNDIJA

Na pikniku se okupilo stotinjak planinara
Objavljeno 19. lipnja, 2019.
NAŠICE

Stotinjak planinara iz slavonskih planinarskih društava okuplja se, punih 26 godina, na Antunovskom pikniku u organizaciji Planinarskog društva Krndija.

- Lijepa tradicija obvezuje nas za još ljepšu budućnost ove planinarske manifestacije koju organiziramo u povodu Dana Grada Našica - rekao je predsjednik društva Hrvoje Tržić. Ovogodišnji piknik održan je na platou ispred novog objekta planinarske kuće "Krndija" u Londžici, gdje su se okupili članovi HPD-a "Cibalia" Vinkovci, HPD- a "Sokol" "Feričanci", HPD-a "Grac" Cerna, PD-a "Mališćak" Velika, HPD-a "Liska" Ilok, HPD- a "Vidim" Kutjevo, PD-a "Đakovo", HPD- a "Sokolovac" Požega, HPD-a "Tikvica" Županja, HPD "Bršljan Jankovac" i PD-a "Zanatlija".

Nakon pozdravnih riječi i slavonskog doručka, planinari su krenuli putem dviju staza u pratnji HGSS-a. Prva staza, nešto duža, od pet sati hoda, vodila je do Bedemgrada, a druga, u trajanju od četiri sata do izletišta Paulinovac, gdje se nekada održavao piknik. Nakon planinarskog dijela druženje se nastavilo uz roštilj, pa iz društva poručuju da se ova manifestacija polako pretvara i u gastronomsku. Umorni planinari nakon dugog puta do krasnih poslijepodnevnih sati zabavljali su se uz glazbu te su se razišli željno iščekujući sljedeći piknik, organiziran u sklopu proslave Dana grada Našica.

- Hvala svim gostima na dolasku, članicama i članovima koji su pomogli na bilo koji način - rekao je Tržić te zaključio ovaj piknik, glavnom uzrečicom članova PD-a Krndija Našice: Umor prolazi, a zadovoljstvo ostaje! Planinarsko društvo Krndija aktivno je cijelu godinu, pa na svojim izletima ali i posjetima drugim planinarima okupljaju desetke zaljubljenika u prirodu, planine i rekreaciju. Tako su u 2018. godini organizirali više od 40 planinarskih izleta i ekspedicija u Hrvatskoj i inozemstvu, a broje i više od 110 članova. Uz pomoć sredstava iz EU fondova, Grada Našica, Našičke razvojne agencije i Zavičajnog muzeja Našice pokrenuli su velik projekt obnove Našičke geološke staze na Krndiji, koja će biti duga 23 kilometra, a vrijednost joj je 500 tisuća kuna. Društvo također svaki slobodan trenutak izdvaja za adaptaciju nove planinarske kuće, gdje se i održao ovaj piknik a čime će osigurati više mjesta za prenoćište i odmor na području Našica. O njihovu radu, ali i prezentaciji planinarstva te njegovu razvoju dobili su krajem prošle godine i priznanje Julije Kempf za dugogodišnji angažman u planinarstvu, a građani Našica mogu ih vidjeti na svakoj gradskoj manifestaciji te otvorenim danima škola.

Posljednji put o njima smo pisali kada su Nikolina i Ante Tomić iz Feričanaca, ujedno članovi društva, ostvarili povijesni uspjeh i kao prvi članovi PD-a Krndija prehodali Slavonski planinarski put od 320 kilometara u devet dana. I.Ćosić
Stotinjak planinara iz slavonskih planinarskih društava okuplja se već 26 godina na Antunovskom pikniku
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana