Regija
REKONSTRUKCIJA I DOGRADNJA DRUŠTVENOG DOMA U FERIČANCIMA

Za kompletnu obnovu 3,4 milijuna kuna iz EU
Objavljeno 19. lipnja, 2019.
FERIČANCI

Nakon gotovo pet godina od posljednjih ulaganja u zgradu, ide se u kompletnu obnovu Društenog doma u Feričancima.

Naime, Općini Feričanci odobreno je 3.466.603 kune iz fondova EU za rekonstrukciju, dogradnju i opremanje Društvenog doma, druge po veličini investicije u Feričancima.

- Projektna dokumentacija za rekonstrukciju i nadogradnju društvenog doma već je bila pripremljena. No sama općina nije imala dovoljno sredstava za upuštanje u tako veliki projekt i čekao se povoljan natječaj na kojeg smo mogli aplicirati projekt. Mjera 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja bila je prilika za apliciranje projekta vrijednog gotovo 3,8 milijuna kuna. Nadam se da će odobrenih 3,4 milijuna kuna biti dovoljno za sve radove, no ako bude bilo potrebno, Općina će se uključiti sredstvima iz proračuna. Nakon potpisanog ugovora o o dodjeli sredstava, konačno možemo krenuti u realizaciju, odnosno rspisivanje natječaja za odabir izvođača radova – rekao je Marko Knežević, načelnik Općine Feričanci.

Izvođač radova koji bude izabran imat će dvije godine za završetak svih radova. ‘’Nadam se da će radovi početi još ove godine. Ne možemo točno definirati početak radova jer ne znamo koliko će trajati postupak javne nabave. No nadamo se da neće biti odugovlačenja, jer to nije interes nikoga, ni Općine kao investitora ni budućeg izvođača radova’’, kaže Knežević.

Ovim projektom izvršit će se cjelovita rekonstrukcija postojećeg doma i nadogradnja novog dijela s kuhinjom, garderobom i sanitarnim čvorom. Rekonstrukcija obuhvaća izmjenu krovišta, izmjenu vanjske i unutarnje stolarije, komletno unutrašnje uređenje, novu fasadu te novi sustav grijanja i hlađenja. Na domu će biti ugrađeni solarni paneli čime će objekt koristiti električnu energiju iz obnovljih izvora energije. Novi, dograđeni prostor uz istočni dio zgrade imat će 142 četvorna metra, dok je sadašnji dom površine 233 kvadrata.

Zgrada društveng doma je sagrađena sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća, a koristi ju Općina Feričanci koja ima svoje sjedište na katu, a u prizemlju su poštanski ured i trgovina mješovite robe. Zgradu koristi i KUD Manuel koji ima svoje prostorije. U zgradi je i jedna veća dvorana za sastanke, druženje i manifestacije koju koriste udruge i mještani Feričanaca. Kako kaže načelnik Marko Knežević, obnova društvenog doma puno znači za sve stanovnike.

- Objekt se neće samo sanirati i obnoviti, već se i dograditi što će mu povećati funkcionalnost praktičnost. Nakon gotovo deset godina nastojanja Feričančani će konačno dobiti novi društveni dom koji će se savršeno uklopiti u središte naselja - ističe općinski načelnik Marko Knežević.

Novouređeni i nadograđeni društveni dom u samom središtu Feričanaca upotpunit će vizuru naselja koja će se potpuno promijeniti. Novo središte Feričanaca, naime, isprojektirano je kao kompleks četiri manja trga – općinski, crkveni, školski i mjesni koje će povezati budući kružni tok.
Snježana Fridl
Zgrada društveng doma je sagrađena sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća, a koristi ju Općina Feričanci koja ima svoje sjedište na katu, a u prizemlju su poštanski ured i trgovina mješovite robe. U zgradi su i prostorije KUD-a Manuel. Također, u zgradi je i jedna veća dvorana za sastanke, druženje i manifestacije koju koriste udruge i mještani Feričanaca.
Možda ste propustili...

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike