Svijet
POLJSKA ZABRINUTA ZBOG TRUMPOVIH NAJAVA

U SAD-u ilegalno živi oko 80.000 Poljaka
Objavljeno 19. lipnja, 2019.
Američki predsjednik Donald Trump najavio je kako će vlasti sljedećeg tjedna početi uskraćivati gostoprimstvo milijunima imigranata koji su ilegalno ušli u SAD. Za sada se ne zna točno kako će se ta akcija provesti i tko će sve biti obuhvaćen, ali postoji rizik da bi se i Poljaci mogli naći među njima - prema različitim procjenama, u SAD-u možda ima i do 80.000 ilegalnih imigranata iz Poljske – doznaje poljska novinska agencija PAP, a vijest prenose brojni mediji u Poljskoj.


Kako je Trump napisao na svom Twitteru, američke imigracijske službe, ICE, sljedećeg tjedna započinju postupak ekstradicije milijuna stranaca koji su ilegalno ušli u Sjedinjene Države, a oni koji pokušavaju prijeći granicu, odmah će biti vraćeni.


"Meksiko, koristeći svoja snažna imigracijska pravila, vrlo dobro zaustavlja ljude mnogo prije nego što stignu do naše južne granice. Gvatemala se priprema potpisati ugovor kao sigurna treća zemlja. Jedini koji neće ništa učiniti su demokrati u Kongresu", objavio je Donald Trump.
Poljski mediji nagađaju kako bi u Americi moglo biti i 12 milijuna imigranata, najviše iz Meksika i drugih država Srednje Amerike i među njima je skupina od 80.000 Poljaka koji u Ameriku doseljavaju već više od stoljeća. Sve je to, ocjenjuje agencija PAP, povezano s nedavnim sporazumom s Meksikom, koji je pristao privremeno prihvatiti imigrante iz Srednje Amerike koji čekaju na azil u SAD dok američke vlasti razmatraju njihove zahtjeve. M.F.
Možda ste propustili...

PRONAĐENO 300 ASIMPTOMATIČNIH NOSITELJA

Wuhan bez novih slučajeva zaraze

ZBOG NIZA TEŠKIH KAZNENIH DJELA

Uhićen premijer Federacije BiH

Najčitanije iz rubrike